Mainos

Raisio sopi Benecolin maailmanlaajuisesta markkinoinnista

Raisio Yhtymä ja yhdysvaltalaiseen Johnson & Johnson -konserniin kuuluva McNeil Consumer Products Company ilmoittavat tehneensä stanoliesterin elintarvikekäytöstä maailmanlaajuisen lisenssisopimuksen.

Sopimus vahvistaa marraskuussa tehdyn aiesopimuksen, jolla Raisio ja McNeil laajensivat Pohjois-Amerikkaa koskevan lisenssisopimuksensa lähes koko maailman kattavaksi. Heinäkuussa Raisio ja McNeil tekivät Pohjois-Amerikkaa koskevan sopimuksen, joka antaa McNeilille yksinoikeuden stanoliesterin markkinointiin. Kolesterolin hallintaan tarkoitettua stanoliesteriä markkinoidaan Suomessa Benecol-margariinin aineosana.

Raisio Yhtymä sai sopimuksen allekirjoitushetkellä kertakorvauksen, ja se tulee saamaan rojalteja myydyistä Benecol-tuotteista ja hinnan myymästään stanoliesteristä. Sopimus sisältää mahdollisuuden kytkeä mukaan myös kolmansia osapuolia joko tuote- tai aluepohjalta. Raisio ja McNeil tekevät myös markkinointia koskevaa yhteistyötä ja keskustelevat parhaillaan siitä, missä muodossa tuote tuodaan markkinoille. Arvion mukaan Benecol tuodaan Pohjois-Amerikan markkinoille tämän vuoden aikana. Suomen markkinoilla Benecol on ollut margariinina vuodesta 1995.

Raision Benecol-liiketoiminnan johtaja Tor Bergman sanoo, että McNeilin valinta yhteistyökumppaniksi tarjoaa omia etuja. Yhteistyö yhden maailmanlaajuisen kumppanin kanssa nopeuttaa markkinointia ja mahdollistaa yhtenäiset markkinointiohjelmat. McNeil Consumer Products Company on osa Johnson & Johnson -yhtiöryhmää. Sillä on pääkonttori Fort Washingtonissa Pennsylvaniassa. Johnson & Johnson on terveyteen liittyvien tuotteiden valmistaja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.