Räikkösen ulosajo johti muistutukseen kaikille kuskeille

F1-kuljettajia on muistutettu varovaisuudesta tilanteissa, joissa he palaavat takaisin radalle ajauduttuaan ulos siltä. Muistutuksen taustalla on Kimi Räikkösen ulosajo Britannian GP:ssä.

Räikkönen menetti kontrollin Ferraristaan kaksi viikkoa sitten Silverstonessa, kun hän ohjasi ajokkinsa takaisin radalle käytyään sen ulkopuolella pääsuoran alussa. Suomalaiskuski törmäsi ensin ratakaiteeseen ja myöhemmin Felipe Massan autoon.

Kansainvälinen autoliitto FIA ei kuitenkaan rankaissut Räikköstä, sillä se katsoi suomalaisen hidastaneen vauhtia ja palanneen radalle oikeaoppisesti.

Tilanne kuitenkin puhutti paljon vielä Saksan GP:ssä viime viikonloppuna. F1:sten kilpailujohtaja Charlie Whiting sanoi, että Räikkönen oli onnekas, ettei tilannetta viety kilpailujärjestäjien tutkittavaksi. Whiting korosti, että kuljettajien tulee palata tulevaisuudessa radalle turvallisesti.

- Minun mielestäni Kimin ei palannut radalle kovin turvallisesti ja hänen olisi pitänyt olla huolellisempi, Whiting sanoi Autosportille, mutta piti Räikkösen suoritusta juuri ja juuri hyväksyttävänä.

- Kaikkia kuljettajia muistutettiin varovaisuudesta ylittäessään nurmialue. He eivät voi odottaa, että se on yhtä tasainen kuin jalkapallokenttä, Whiting korosti.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja