Räikkösen ja Giovinazzin välejä tarkkaillaan herkällä silmällä – Kimin nimeämistä ykköskuskiksi turha odottaa

Alfa Romeon F1-tiimissä halutaan ykkös- ja kakkoskuskin nimeämisen sijaan reilu suhde Kimi Räikkösen ja Antonio Giovinazzin välillä. Tallipomo Frederic Vasseurin mukaan tiimi seuraa tilanteen kehittymistä tarkasti.

25-vuotias Giovinazzi on tullut alusta asti hyvin toimeen 18 vuotta sitten sarjassa aloittaneen Räikkösen kanssa. Italialainen pitää mestaria hyvänä opettajana ja vertailukohtana.

Vasseurin mukaan asetelmassa on etunsa, mutta se täytyy saada toimimaan.

– Se on hyvä yhdistelmä, koska minusta on tärkeää Antonion kannalta, että hänen rinnallaan on joku, jolla on noin valtava kokemus, Vasseur sanoo C Morelle.

– Katsomme askel askeleelta, että se toimii. Tärkeintä on saada reilu ja hyvä suhde heidän välilleen. Heidän täytyy ajaa toisiaan eteenpäin.

Ei taistelupari, vaan vertailukohta

Giovinazzilla on kisakokemusta vain kahden osakilpailun verran vuodelta 2017, mutta sen jälkeen on ajanut jo ison määrän kilometrejä GP-viikonloppujen perjantaiharjoituksissa ja kauden aikana järjestetyissä testeissä.

Vasseur haluaa kaksikon välille sopivan kilpailutilanteen, jossa kyynärpäät eivät kuitenkaan nouse.

– Jos hän onnistuu pysymään samalla polulla Kimin kanssa, niin siitä tulee hyvä – taistelu ei ole oikea sana – vaan vertailukohta, Vasseur asettelee.

Ykköskuskiksi Vasseur ei lähde Räikköstä julistamaan Alfa Romeolla.

– Meillä ei ole ykkös- tai kakkoskuskia. Meidän täytyy tarjota kummallekin samanlaiset autot ja päivitykset, ja me pystymme siihen, hän lupaa.

Lue myös:

    Uusimmat