F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kimi Räikkösen pomo myöntää keskustelut myös muista vaihtoehdoista: "Tallipomo puhuu paskaa, jos väittää muuta"

4:17
Kimi Räikkönen kiteytti jatkosopimuksensa syyt MTV Urheilun haastattelussa.

Kimi Räikkösen ja Antonio Giovinazzin jatko Alfa Romeon F1-kuljettajina tuli lopulta varsin kivuttomaksi, vaikka ulkopuolelta oli tunkua auton ohjaamoon. Tallipäällikkö Frederic Vasseur tunnustaa, että hän on käynyt neuvotteluita muidenkin kuskien kanssa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Moressa!

Emilia-Romagnan GP Imolan radalla suorana 31.10.-1.11.
La: harjoitukset klo 10.55, aika-ajot klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 14.00
Su: Emilia-Romagnan GP klo 14.05, ennakkotunnelmat klo 13.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Räikkönen ja Giovinazzi ovat muodostaneet toimivan parin Alfa Romeolla pian kahden kauden ajan. Kumpikin teki jälkeen vuoden jatkosopimuksen ennen Imolan kisaviikonloppua.

Tallipäällikkö Vasseur ei pitänyt ihanteellisena, että ensi kauden kuskivalinnat on löytävä lukkoon ja viisi kisaa ennen kauden loppumista, mutta tiukka poikkeusaikataulu ei anna armoa. Jatko Räikkösen kanssa oli luonnollinen valinta.

– Kimi on osa tiimiä, ja meillä on läheinen suhde keskenämme. Vaikka kausi ei ole ollut helppo, niin me myös olemme rakentamassa jotain. Oli normaalia meille jatkaa yhdessä. Olen erittäin tyytyväinen päätökseen ja tiimin tulevaisuuteen, Vasseur kommentoi perjantain tiedotustilaisuudessa.

Vasseurilta kysyttiin myös, oliko hän mahdollisesti yhteydessä muihin kuskeihin. Esimerkiksi venäläisellä Nikita Mazepinilla ja ilman F1-paikkaa jäämässä olevalla Sergio Perezilla olisi takanaan isompi taloudellinen tuki. Vasseur ei lähtenyt kiertelemään kysymystä.

– Olet aina yhteyksissä kaikkiin. Jos tallipäällikkö väittää sinulle, ettei hän ole yhteyksissä muihin kuskeihin, hän puhuisi paskaa, hän tokaisi.

Räikkösen jatko on ollut pitkälti kiinni tämän omista ajohaluista, mutta Ferrari-suojatti Antonio Giovinazzille olisi saattanut löytyä kelpo korvaajaehdokkaita. Lopulta Alfa Romeo päätti pitäytyä tutussa toimivassa kaksikossa.

– Kimi on kokenein kuski koko joukosta. Hän on enemmän kuin motivoinut ja osoitti sen taas viime viikonloppuna avauskierroksella, että hän oli enemmän kuin limitillä jossain kohdissa, Vasseur hekotteli Räikkösen huimalle nousulle Portugalin Algarvessa.

– Antonio kehittyy, ja hän on ottanut viime kaudesta hyvän askeleen eteenpäin. Hän pääsee Kimin tasolle aika-ajossa ja kisassa. Meillä on hyvä kuskipari ja yhdistelmä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja