Kimi Räikkönen hylkäsi rahakkaita F1-tarjouksia – Sauber-pomo ihaili suomalaiskuskin tiedonhalua neuvotteluissa

Ensi kaudeksi Sauberin rattiin vaihtava Kimi Räikkönen olisi voinut poimia itselleen tallin isommallakin rahalla, kertoo sveitsiläistiimin tallipäällikkö Frederic Vasseur.

Videolla Kimi Räikkösen lennokas lavalle astelu perjantain FIA-gaalassa.

Räikkönen yllätti monet tiedottamalla syksyllä kaksivuotisesta sopimuksesta Sauberin kanssa päätettyään viiden vuoden yhtäjaksoisen yhteistyön Ferrarin leivissä.

Sauber ei kuulu F1-sarjan isoihin tekijöihin, mutta moottoriyhteistyö Ferrarin kanssa ja konserniin kuuluva Alfa Romeon brändi ovat vauhdittaneet odotuksia ensi vuodelle.

Tallipomo Vasseur on ikionnellinen Räikkösen saamisesta riveihinsä. Varsinkin kun ottajia olisi ollut muissakin tiimeissä.

– Uskon, että Kimillä olisi ollut taloudellisesti houkuttelevampiakin tarjouksia kuin meidän. On myös taloudellisesti erittäin kiinnostavaa saada huippukuski, mutta minusta vieläkin isompi asia on, että Kimi luottaa Sauberiin, Vasseur kommentoi espanjalaiselle Best F1 -sivustolle.

– Tapasimme kahdesti, ja sitten kaikki sovittiin. Käytännössä se meni niin. Istuimme kahville ja kysyin Kimiltä: ”Mitä haluat tehdä?”. Hän sanoi: ”Haluan ajaa”. Totesin siihen, että okei, tehdään se yhdessä.

Räikkönen vakuutti Sauber-pomon ensitapaamisessa

Vasseur kertoo olleensa ensitapaamisilla vaikuttunut Räikkösen tiedonhalusta ja kyvystä luoda yleisarvio tallin tilanteesta.

– Hän kysyi kaikki oikeat kysymykset: ”Kuinka pitkälle yhteistyö Ferrarin kanssa menee, keiden teknikkojen kanssa teette töitä” tai ”missä vaiheessa vuoden 2019 auton kehitys on?”, Vasseur sanoo.

– Hän on täysin keskittynyt urheilupuolen asioihin, siitä olin vaikuttunut. Sanoin hänelle, että olemme yhä rakennusvaiheessa, mutta hän näyttelisi tärkeää osaa meille, ei vain kokemuksensa ja lahjakkuutensa takia, vaan myös signaalissa sijoittajien suuntaan.

– Sanoin, että haluan tehdä hänen kanssaan töitä vain, jos hän on tosissaan meidän takanamme, ja Kimi sanoi: ”Jos pidän jotain hyödyttömänä, niin silloin en tee sitä”, ranskalaispomo sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat