”Charles ei ole Kimi” – Vettel valmistautuu isoon muutokseen Räikkösen vaihtuessa Leclerciin

Sebastian Vettel valmistautuu Ferrarilla hyvin erilaiseen aikakauteen, kun F1-tallikaveri vaihtuu Kimi RäikkösestäCharles Leclerciin. Yksi asia kuitenkin säilyy samana: kuskien on tehtävä tiimin eteen töitä.

Jutun videolla Sebastian Vettel pohtii maailmanmestaruuden ratkaisseista hetkiä kaudella 2017.

Vettel ja Räikkönen ovat muodostaneet neljän vuoden ajan Ferrarilla erittäin toimivan talliparin, mutta Leclercin nousu Sauberilta muuttaa ajat myös Vettelin kohdalla.

20-vuotias Leclerc on hyvin erilaisessa vaiheessa uraansa kuin liki puolet vanhempi Räikkönen. Periaatteessa kilpailuasetelma ei muutu, mutta nuoren kuskin kanssa täytyy olla eri tavalla varpaillaan.

– Siitä tulee varmasti erilaista, koska Charles ei ole Kimi eikä Kimi ole Charles, Vettel pyörittelee Motorsport.comin haastattelussa.

– Hän on nuori poika. Uskon, että hänellä on paljon ajatuksia mielessään, ja meidän täytyy työskennellä yhdessä tiimin edun mukaisesti, Vettel toteaa Leclercista.

Vettel lupaa olla myös auttamassa Leclercia

Muutamissa spekulaatioissa Leclercista on povattu heti ensimmäisestä kaudesta lähtien vakavaa uhkaajaa Vettelin asemalle. Uuteen autoon hyppääminen on kuitenkin iso kynnys, ja Vettel muistuttaa myös tiimityöskentelyn tärkeydestä.

– Olen varma, että hän haluaa lyödä minut, kuten minä haluan lyödä hänet. Säännöt ovat selvät, ja ne ovat samat kuin Kimin kanssa.

– Minä olen kuitenkin hänen tallikaverinsa, joten olen myös auttamassa häntä. En ole sellaista tyyppiä, joka piilottelee tai pelaa pelejä, minkä takia varmaankin tulin erittäin hyvin toimeen Kimin kanssa, koska olemme erittäin samanlaisia tällä rintamalla, Vettel kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat