Raheem Sterling palkittiin rasismin vastaisesta työstä jalkapallon parissa – "En halua seuraavan sukupolven kärsivän kuten minä kärsin"

Manchester Cityn ja Englannin maajoukkueen hyökkääjä Raheem Sterling on palkittu Lontoossa rasismin vastaisesta työstään jalkapallon parissa. Palkinnon jakoi sen viime vuonna perustanut Dow Jones Sports Intelligence.

Palkinto jaettiin selkärankaisesta ja vaikuttavasta työstä urheilun eettisten arvojen eteen.

Tunnustus on peruja Sterlingin kuluneesta vuodesta, jonka aikana hänestä on tullut keskeinen hahmo taistelussa urheilussa ja jalkapallossa piilevää rasismia vastaan.

– Kerroin vain henkilökohtaisista kokemuksistani, en odottanut sen saavan niin paljon huomiota. Halusin saattaa asian vain tietoon seuraajilleni Instagramissa. On ollut hienoa nähdä ihmisten kuuntelevan ja yrittävän toimia paremmin, Sterling sanoi palkintogaalassa CNN:n mukaan.

Sterling korosti omien esikuviensa antamaa inspiraatiota työlleen.

Liverpoolissa minulla oli Steven Gerrardin kaltaisia ihmisiä ympärilläni, joita katsoin ylös ja mietin, mitä voisin tehdä ollakseni edes puolet siitä, mitä Gerrad oli ihmisenä ja pelaajana, Sterling sanoi.

Sterling lanseerasi maanantaina The Times -lehdessä kampanjan, jossa hän kutsui jalkapallopäättäjiä muuttamaan tapoja, joilla rasismia vastaan taistellaan. Sterling myös vaati vahvempia sanktioita syyllisille.

– En halua seuraavan sukupolven kärsivän kuten minä kärsin, Sterling kirjoitti.

Lue myös:

    Uusimmat