Paljastus: Mestariluotsi suostutteli Lionel Messin jäämään Barcelonaan kuusi päivää ennen kuolemaansa

Jalkapalloseura FC Barcelonan entinen päävalmentaja Tito Vilanova suostutteli Lionel Messin jäämään seuraan kuusi päivää ennen kuolemaansa, kertoo Vilanovan entinen apuluotsi Jordi Roura.

Roura puhui asiasta Radio Kanal Barcelonassa Marca-lehden mukaan.

Messi oli noihin aikoihin vuonna 2014 raporttien mukaan aikeissa lähteä Barcelonasta kyllästyttyään kritiikkiin. Barcelona oli tuolloin juuri hävinnyt Espanjan cup -finaalin Real Madridille ja jäänyt kyseisellä kaudella ilman merkittäviä palkintoja.

Vilanova oli kuitenkin kutsunut Messin kotiinsa ja vakuutellut, että argentiinalaistähdelle olisi hyväksi jäädä Barcelonaan, jossa hän saisi avunsa parhaiten esille. Kaksikko oli puhunut Rouran mukaan useiden tuntien ajan.

Messi päätti jäädä. Hänet valittiin seuraavana vuonna 2015 maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi viidettä kertaa urallaan. 

Messi on Vilanova-episodin jälkeen voittanut Barcelonassa kolme Espanjan liigamestaruutta ja yhden Mestarien liigan mestaruuden.

Edelleen Barcelonassa pelaava Messi jakoi torstaina Instagramissa yhteiskuvan, jossa hän oli Vilanovan kanssa. Vilanovan menehtymisestä syöpään tuli tuolloin kuluneeksi tasan viisi vuotta.

– Aina kanssamme, Messi kirjoitti kuvatekstiksi.

Vilanova voitti Barcelonan puikoissa Espanjan mestaruuden 2013.

Lue myös:

    Uusimmat