Rahalla saa − Tällainen on luksustason asuntoauto

Kalleimmat asuntoautot nousevat hinnoiltaan rahasummiin, joilla saisi hankittua jo varsinaisen asunnonkin.

Monen harrastusta tuntemattoman mielikuva karavaanarielämästä on nuhjuinen: vanhoja, aikansa eläneitä purkkeja vieri viereen leirintäalueelle parkkeerattuna.

Todellisuus on kuitenkin toinen. Toki liikkeellä on yhä myös vanhoja vaunuja ja autoja, mutta moderneja menopelejä stereotyyppinen kuvaus ei vastaa.

− Hyvin varusteltu vaunu maksaa noin 35−40 000 euroa. Asuntoautoissa lähdetään 50 000 eurosta, isommat mallit päätyvät lähemmäs 200 000 euroon tai ylikin. Kyllä sillä rahalla jo suhteellisen hulppean pelin saa, karavaanari Juha Rakkola sanoo.

Täysi varustus

Juha Rakkolan karavaanariharrastus juontaa juurensa 1980-luvulle. Matkan varrelle on mahtunut monenlaisia menopelejä. Miehen tämänhetkinen asuntovaunu on Kabe-merkkinen, asumisosaltaan kuusimetrinen peli, joka kätkee sisäänsä kaikki modernit mukavuudet.

− Vakiovarusteissa on täysimittainen uuni, grilli ja liesi, kaasulla toimivina toki. Vaunusta löytyy myös ilmastointilaite, mikroaaltouuni ja tilava jääkaappi, Juha kuvaa.

Karanaavareille on tarjolla myös runsaasti lisävarusteita vaativaankin makuun. Esimerkiksi Concorde Liner 940 M (vuosimalli 2011) -asuntoautosta saa halutessaan rakennettua hotellitasoisen mukavuuslaitoksen.

Vai miltä kuulostaisi panoraama-kattoikkuna, bar-istuinryhmä erikseen säädettävin istuimin, sähkökäyttöinen laskettava vuode sekä multimediajärjestelmä, joka sisältää kaiken aina dvd-, cd- ja mp3-soittimista LED-litteänäyttöön?

Yksi tykkää vaunusta, toinen autosta

Asuntoautoja ja -vaunuja riittää moneen lähtöön, kuten itse harrastajiakin. Osa vannoo tietyn merkin nimeen, toiset taas vaihtelevat kalustoa laidasta laitaan vuoden mittaan.

Naapurilla on hienompi -mentaliteettia Juha ei näe piireissä ongelmana.

− Tietysti sitä aina vähän katsotaan toisen kalustoa, mutta harvemmin mennään sanomaan, että miksi sinulla tuollainen ajoneuvo täällä on. Me vaihdoimme viimeksi vaunun neljä vuotta sitten. Vähän polttelee taas, mutta vielä ei ole tarvetta uuteen.

Katso kuvagalleriasta lisää kuvia luksustason asuntoautosta!

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja