Mainos

"Rahaa ja perusoikeuksia ei voi asettaa vastakkain"

Perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (kok.) ja SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tarja Filatov

Tarja Filatovin mukaan joukkoirtisanoutumisuhka on vain nopeutettua tulevaisuutta suomalaisessa terveydenhuollossa. Kimmo Sasi toteaa, että valtion suunnitteleman pakkolain tarkoituksena on välttää katastrofitilanteet.

MTV:n Huomenta Suomessa vierailleet SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tarja Filatov ja perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi (Kok.) ovat yhtä mieltä siitä, että kaikki resurssit ratkaisun saamiseksi Tehy-kiistassa on käytettävä.

Filatov painottaa, että kriisitilanne ratkeaa rahalla, vaihtoehtona on ihmisten oikeuksien polkeminen.

Sasi toteaa, että palvelut on turvattava ja näistä velvoitteista on pidettävä kiinni vaikka sitten pakkolailla. Hänen mukaansa lakiesitys on tarpeellinen, jos suojelutyöstä ei päästä neuvottelemalla eteenpäin.

Tarja Filatov muistuttaa, että myös eduskunnalla on valta hylätä mahdollinen pakkolaki ja käyttää rahaa tilanteen ratkaisemiseksi.

- Rahaa ja perusoikeuksia ei voi asettaa vastakkain, hän painottaa.

"Irtisanoutumiset ovat tulevaisuutta joka tapauksessa"

Filatov toteaa myös, että joukkoirtisanoutumisuhka on vain nopeutettua tulevaisuutta.

- Jos me emme voi vastata palkkatilanteeseen, ihmiset irtisanoutuvat yksityisesti pikkuhiljaa joka tapauksessa. Tämä on aikamoista jossittelua tilanteessa, joka ratkeaisi yksinkertaisesti rahalla.

Sasi muistuttaa, että valtion suunnitteleman pakkolain tarkoituksena on välttää katastrofitilanne.

Helsingin Sanomien mukaan valtio voisi ohjata sosiaali- ja terveydenhuollon suunnitellut maksujen korotukset sekä valtionosuusleikkaukset kunnille. Ehdotus saa molemmilta kannatusta.

- Siinä on tietty logiikka, voitaisiin ajatella, että maksuja voitaisiin vielä korottaa ja saada tarvittavaa rahaa terveydenhuoltoon, Sasi toteaa.

- Se antaisi kunnille noin 60 miljoonan euron lisätulon. Se olisi hyvä ratkaisu saada kunnille lisää rahaa, Filatov sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.