Rafael Nadal lähti kiistanalaiseen pestiin

Pelaajalegenda Rafael Nadal on nimetty Saudi-Arabian tennisliiton lähettilääksi. Espanjalainen 22-kertainen Grand Slam -voittaja uskoo, että hän pystyy osaltaan kasvattamaan lajin suosiota maassa. 

Nadalin rooli pitää sisällään lasten valmentamista ja kiinnostuksen kasvattamista lajia kohtaan Saudi-Arabiassa. Lisäksi suunnitteilla on harjoitusakatemian perustaminen. 

– Kaikkialla Saudi-Arabiassa on nähtävissä kasvua ja kehitystä, ja olen innoissani, että saan olla osa sitä. 

– Jatkan tenniksen pelaamista, ja rakastan tätä peliä. Pelaamisen lisäksi haluan auttaa lajia kasvamaan ympäri maailmaa, ja Saudi-Arabiassa on aitoa potentiaalia, Nadal kommentoi tiedotteessaan. 

Nadal yrittää vielä paluuta huipulle vaikean loukkaantumisen jäljiltä, mutta hän joutui vetäytymään Australian avoimista lihasvamman takia

Rahavirta urheiluun

Miesten ATP-kiertue ilmoitti elokuussa, että alle 21-vuotiaiden pelaajien Next Gen -finaaliturnaus järjestetään Saudi-Arabian Jeddassa vuosina 2023-2027. Kyseessä on ensimmäinen virallinen ATP-turnaus Saudi-Arabiassa, joka on kuitenkin järjestänyt aiemmin tähtipelaajien näytösotteluita. 

Myös naisten WTA-kiertueen finaaliturnauksen siirtämisellä Saudi-Arabiaan on spekuloitu, mutta WTA:n puheenjohtaja Steve Simon on sanonut, että ajatus maan turnausemännyydestä pitää sisältää "isoja ongelmia". 

Saudi-Arabia on pumpannut valtavia rahamääriä urheiluun muun muassa jalkapallossa, formula ykkösissä, nyrkkeilyssä ja golfissa. Monet ovat syyttäneet maata "urheilupesusta". 

Kuningaskunta on kieltänyt syytökset ihmisoikeusrikkomuksista ja kertonut suojelevansa maansa turvallisuutta säätämillään lailla. Saudi-Arabian ihmisoikeustilannetta pidetään yhtenä maailman huonoimmista, ja esimerkiksi naisten asema on maassa erittäin heikko. 

Lue myös:

    Uusimmat