Mainos

Radiota kuunnellaan yli kolme tuntia joka päivä – Radio Nova kuunnelluin kaupallinen

Radio on edelleen tärkeä media suomalaisille, kertoo Finnpanelin Kansallinen radiotutkimus. Radio tavoittaa viikoittain 4,6 miljoonaa suomalaista, ja päivittäin radiota kuunnellaan vähän yli kolme tuntia.

Radio Nova on Suomen kuunnelluin kaupallinen kanava kahdeksan prosentin osuudella. Kuunnelluin radioasema on Ylen Radio Suomi, jonka kanavaosuus keskimääräisenä päivänä on 33 prosenttia. 

Valtaosa lähetyksistä kuunnellaan yhä perinteisellä FM-radiolla, vaikka kuuntelu netin kautta onkin kasvanut tasaisesti. FM-radion viikkotavoittavuus oli 94 prosenttia vuonna 2013, kun radion nettikuuntelun tavoittavuus oli 12 prosenttia. 

Matkapuhelimella viikottain radiota kuuntelevia suomalaisia oli vain 8 prosenttia, joka oli 2 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuonna 2007.

Eniten kuulijoita radiolla on arkisin klo 8.00–8.15.

Päivittäin radiota kuunnellaan keskimäärin 3 tuntia 3 minuuttia. Kuunteluaika ei kuitenkaan jakaudu kovin usealle eri kanavalle, sillä keskimääräisenä päivänä kuunnellaan 1,6 kanavaa ja viikonkin aikana noin kolmea.

Kaupallisista kanavista Radio Suomipop on kasvattanut osuuttaan eniten. Viime vuonna sen kanavaosuus oli seitsemän prosenttia.

Radio Nova on osa MTV Oy:ta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.