Mainos

Radio: Israel harkitsee Arafatin saarron purkua

Israelin radion mukaan Israel harkitsee palestiinalaisten presidentin Arafatin saarron purkua.

Arafat

Israelin hallitus harkitsee huomenna palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin saarron purkua, Israelin radio kertoi tänään. Turvallisuuslähteet kertoivat puolestaan, että hallitus on kehottanut armeijaa toimimaan maltillisesti palestiinalaisalueilla, jotta palestiinalaisviranomaiset voisivat jatkaa terroristiepäiltyjen pidätyksiä.

Israelin armeija teki kuluneella viikolla useita kostoiskuja palestiinalaisalueille sen jälkeen kun palestiinalaiset surmasivat kuusi sotilasta. Arafat on ollut saarrettuna Ramallahin-päämajaansa joulukuusta lähtien. Israel on vaatinut hänen liikkumisvapautensa palauttamisen ehtona Israelin matkailuministerin murhasta ja aseiden salakuljetusyrityksestä epäiltyjen palestiinalaisten pidättämistä.

Radion mukaan ulkoministeri Shimon Peres ja puolustusministeri Binyamin Ben-Eliezer kannattavat Arafatin vapauttamista arestista, koska palestiinalaisviranomaiset ovat pidättäneet epäiltyjä Israelin vaatimusten mukaisesti.

Sanomalehti Haaretzin verkkoversio kertoi puolestaan, että pääministeri Ariel Sharon vastustaa esitystä vaatien lisää pidätyksiä. Kovan linjan ministeri Avigdor Lieberman uhkasi puolestaan erota hallituksesta, jos Arafatin eristys lopetetaan.

(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.