Mainos

Pyry pysäytti rekat ja rajat Kaakkois-Suomessa

Runsas lumentulo ja huono keli ovat aiheuttaneet ruuhkia ja kolareita sekä Kaakkois-Suomessa että Venäjän puolella.

Sankan lumisateen ja navakan pohjoistuulen yhdistelmä on sekoittanut liikennettä Itä-Suomessa. Pahimmin halvaantui Kaakkois-Suomen ja sen raja-asemien liikenne. Myös rautatieliikenne myöhästeli veturi-ja laitevikojen takia Karjalan radalla.

Kuljettaja kuoli Lappeenrannassa tänään iltapäivällä tapahtuneessa kolarissa. Kaksi maastoautoa ajoi Kuutostietä Kouvolan suuntaan, kun ensin ajanut törmäsi Tirilässä vastaan ajaneeseen rekkaan.

Kymenlaaksossa tapahtui aamulla seitsemän jälkeen uhkaava koululaisbussin ja eläinkuljetusauton kolari. Pelastustöitä vaikeutti Seiskatietä tukkinut rekkajono. Pelastusyksiköiden paikalle saapuminen hidastui pysäytysten takia, ja loukkaantuneet kuljetettiin Haminan sairaalaan museotien kautta.

Bussi ja eläinkuljetusauto kolaroivat Virolahdella.

Kaakkois-Suomen raja-asemien liikenne pysähtyi täysin Vaalimaata lukuun ottamatta. Nuijamaan raja-asema suljettiin kokonaan, ja myös Imatra-Svetogorskin raja-asema oli suljettu rekkaliikenteeltä. Liikenne jouduttiin katkaisemaan, koska Venäjän puoleista tietä ei saatu auratuksi.

Nuijamaan raja-asema saatiin avattua henkilöautoille illalla. Raskaan liikenteen vuoro tulee huomenna, jos tiet saadaan aurattua kuntoon.

Kaakkois-Suomen rajavartiolaitos on pysäyttänyt poliisin pyynnöstä Venäjältä Suomeen saapuvan raskaan liikenteen.

Rekkajono läpäisi Haminan

Rekkajonot kasvoivat molemmin puolin rajaa. Venäjän puolella oli rajavartioston mukaan Vaalimaan kohdalla noin 10 kilometrin jono. Suomessa Seiskatiellä jono kasvoi illalla 45 kilometrin mittaiseksi. Rekkajonon pää seisoi iltakahdeksan aikaan Summassa.

Joensuun ja Helsingin välillä liikennöivät junat myöhästelivät puolesta tunnista tuntiin. Tavaraliikenne oli Karjalan radalla sääolosuhteiden vuoksi lähes kokonaan pysähdyksissä.

Joensuusta aamulla klo 6.10 lähtenyt InterCity-juna saapui kaksi tuntia myöhässä Helsinkiin, Pietarista Helsinkiin tullut Repin-juna myöhästyi neljä tuntia. Myöhästymisten syynä olivat veturiviat.

Matkustajien on VR:n mukaan syytä varautua edelleen junien myöhästymisiin, jos lumimyräkkä jatkuu.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.