Mainos

Pyörävarkaudet vakuutusyhtiöille entistä kalliimpia

Viime vuonna vakuutusyhtiöt maksoivat varastetuista pyöristä korvauksia 3,6 miljoonaa euroa, mikä on kahdeksan prosenttia edellisvuotta enemmän. Rikosilmoitukseen johtaneiden varkauksien määrä on kuitenkin pysynyt noin kymmenessä tuhannessa, mutta varkaat ovat vieneet entistä arvokkaampia pyöriä.

Suomessa ilmoitetaan vuosittain noin 10 000 pyörää varastetuiksi, joista peräti 20 prosenttia viime vuonna Oulussa. Vakuutuskorvauksia pyöristä maksettiin 3,6 miljoonaa euroa, kahdeksan prosenttia edellisvuoitta enemmän. Nyt Oulussa halutaan kuriin sekä pyörävarkaat että kaupungilla liikkuvat pyöräilijät.

Suomessa varastetaan vuosittain noin 20 000 polkupyörää. Puolet varkauksista johtaa rikosilmoitukseen. Varkausien määrä on pysynyt samana, mutta varastetut pyörät ovat entistä arvokkaampia ja vakuutuskorvaukset siksi nousussa. Tänään Oulun poliisi huutokauppasi 250 löytöpyörää.

- Maksoin tästä kolmekymppiä. Oli kohtuuhinta, ei tartte maalatakaan, alkuperäinen Tunturi, sanoo pyöränostaja Esa Junno.

Nyt poliisi kampanjoi Oulussa pyörävarkausia vastaan. Tärkeää olisi merkitä pyörä turva- ja tunnistetiedoilla ja varustaa kunnon lukolla.

- Kerrostalojen pyöräkellarit ovat nimenomaan pidettyjä uhkapaikkoja. Siellä varas voi värkätä pyörän kanssa, sanoo Oulun poliisilaitoksen turvallisuustyön päällikkö Olli Piikivi.

Oululaiset ajavat pyörällä vuoden ympäri ja poliisin mukaan täysin villisti.

- Ajetaan missä sattuu, miten päin sattuu ja välillä saattaa olla 3 - 4 ihmistä pyörän päällä, Oulun poliisilaitoksen vanhempi konstaapeli Juha Myllyaho sanoo.

Nyt poliisi valvoo tehostetusti keskustan pyöräliikennettä.

- Kyllä kampanja varmaan ainakin joksikin aikaa muuttaa pyöräilijöiden tavat, niin kauan kuin se kampanja on muistissa ja kyllä siitä kuuliaisimmat ottaa loppuiäkseen onkeensa, jatkaa Myllyaho.

Erityisesti poliisi valvoo nyt sitä, missä pyöräillään ja kehottaa suojakypärän käyttöön.

- Enemmän vois noihin autoilijoihinkin kiinnittää huomiota, älyttömän monesti meinaa jäädä pyörällä auton alle, kritisoi pyöräilijä Riitta Pohjola.

- Oulu on mielestäni pyöräilijälle hyvä kaupunkin, paitsi täällä keskustasa ei ole kaikki ihan kunnossa, mutta muualla pääsee hyvin, tuumii pyöräilijä Seppo Jeronen.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 06.05.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.