Mainos

Putki voi jäätyä yllättäen, jos lämpömittari on väärässä paikassa

Heikko eristys saattaa jäädyttää vesiputkia talvisin, ja kevään lämpötilaerot voivat aiheuttaa putkien halkeamisia. Asiantuntijan mukaan putkiston lämpötilaa tarkkaillaan usein huolimattomasti.

– Yleensä ajatellaan vain huonetilan keskellä olevaa lämpötilaa. Huoneen nurkissa ja seinäpinnoilla lämpötila saattaa olla alhaisempi, kertoo palvelujohtaja Timo Pekkanen Lassila & Tikanojalta.

Putkistoista on yhtiön mukaan huolta niin omakoti- ja pientaloissa kuin myös kerrostaloissakin. Etenkin jälkimmäisissä eletään putkiremonttien ruuhkavuosia ympäri Suomen.

– Putket voivat syöpyä sisältä ja päältä päin, joten kyllä niillä remonteilla on jo vanhemmissa kiinteistöissä kiire.

Uusienkaan putkien pakkaskestävyyteen ei kannata tuudittautua. Etenkin omakotitaloissa omista kellaritilojen lämmittimistä ja putkien lämmityskaapeleista on hyötyä.

Pekkanen vastaa Lassila & Tikanojalla vahinkosaneerauksista Suomessa Tampereen pohjoispuolella. Ovatko putkirikot nykyään enemmän Pohjois- vai Etelä-Suomen riesa?

– Kyllä nämä jäätymiset ovat etelämpänä yleisempiä kuin Pohjois-Suomessa. Siellä ollaan mahdollisesti opittu jo, että putket jäätyy, ja rakennettu vuosia niin, ettei jäätymisiä tulisi, Pekkanen arvioi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.