Mainos

Vesiputket nyt koetuksella – suojaa näillä kotikonsteilla

Kevät on putkirikkojen sesonkiaikaa.

Jäätyneet vesiputket ovat olleet kovilla etenkin viime päivinä isojen lämpötilaerojen vuoksi. Kun aurinko lämmittää kevätpäivänä, jää laajenee ennen sulamista. Silloin putket paukkuvat, ellei niitä ole eristetty huolella tai pidetty muuten lämpimänä.

– Paras tapa pitää putket lämpiminä on asentaa lämmityskaapeleita esimerkiksi putkien ympärille, kertoo palvelujohtaja Timo Pekkanen Lassila & Tikanojalta.

Jos lämmityskaapelit puuttuvat, ovat myös muut kotikonstit tilapäiseksi avuksi heikosti eristettyihin putkiin. Kylmän yön yli voi jättää hanan tiputtamaan, ja ulkona putkireittien päälle kannattaa kasata lunta.

- Pakkanen pureutuu maaperään paremmin, jos alue on aurattu, Pekkanen selventää.

Ilman lämmityskaapeleita kiipelissä ovat etenkin eristämättömien alueiden, kuten maakellarien putkistot. Pekkanen muistuttaa, että putkien eristys kannattaa varmistaa kuntoon viimeistään syksyllä.

- Kaikki luukut ja muut kiinni, ettei suora kylmä ilma pääse sisään.

Jos asunto on pitkään tyhjillään eikä asuntoa tarvitse pitää lämpimänä, Pekkanen neuvoo kytkemään veden kokonaan pois päältä, ettei ikävä yllätys odota asunnolle palatessa.

Yksittäisen vahingon lasku on helposti tuhansia euroja.

– Jos kiinteistöstä ollaan pidemmän aikaa poissa ja putki on mahdollisesti vuotanut jo kauan, vahinko on isompi, Pekkanen toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.