Mainos

Putin Tukholmassa: Tulette iloitsemaan presidenttipäätöksestäni

Tukholmassa tänään vierailleelta Venäjän pääministeriltä Vladimir Putinilta tivattiin jälleen kerran päätöstä mahdollisesta presidenttiehdokkuudesta. Putin kuittasi spekuloinnin edelleen liian aikaisena.

- Teemme päätöksen aikanaan ja tulette olemaan siitä iloisia, Putin totesi hymy huulillaan venäläispainotteiselle toimittajajoukolle.

Pääministeri Fredrik Reinfeldtin ja kuningas Kaarle XVI Kustaan tavanneelta Putinilta kysyttiin tiedotustilaisuudessa myös mielipidettä nykyisestä viisumikäytännöstä maiden välillä. Venäjä on jo avannut ruotsalaisille mahdollisuuden vierailla maassa 72 tuntia viisumitta Pietarin erikoisristeilyllä.

- Otimme ensimmäisen askeleen, että meidän kumppanimme voivat vierailla Venäjällä ilman viisumia. Toivomme, että kumppanimme arvostavat sitä ja tekisivät samoin.

Putin sanoi kuitenkin ymmärtävänsä, että EU:n sisällä jokaisella maalla on omat mielipiteensä ja yhteisymmärrystä on vaikea saavuttaa.

Ruotsi ryhtyy modernisoimaan Venäjää

Vladimir Putinin vierailun myötä Ruotsin ja Venäjä lämmittivät jälleen Georgian sodan aikana viilentyneitä suhteitaan. Tuolloin Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt arvosteli voimakkaasti Venäjän toimia kriisissä.

Putinin ensimmäinen vierailu Ruotsissa kymmeneen vuoteen jätti kuitenkin eri vaikutelman maiden väleistä. Molemmat osapuolet korostivat auliisti maiden toimivaa yhteistyötä ja muun muassa maiden voimakkaasti kehittyneitä kauppasuhteita.

Pääministeri Fredrik Reinfeldt ja Putin kertoivat myös vastasolmitusta modernisointikumppanuudesta, jonka myötä Ruotsi tukee Venäjän uudistumista muun muassa ympäristön, ilmaston, energiatehokkuuden, tekniikan, avaruushankkeiden ja koulutuksen saralla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.