Mainos

Putin aikoo vierailla myös Libyassa

Venäjän presidentti Vladimir Putin jatkaa matkojaan muun maailman hyljeksimiin maihin. Kremlistä ilmoitettiin tänään, että Putin aikoo tulevaisuudessa matkustaa Libyaan. Putin on vastannut myöntävästi saatuaan kutsun Libyan ulkoministeriltä Abdel Rahman Shalgamilta. Kremlistä ei kuitenkaan kerrota matkan ajankohtaa.

Libyan kansainvälinen eristys on hellittänyt sen jälkeen, kun YK viime vuonna keskeytti väliaikaisesti maan vastaiset pakotteet. Pakotteet poistettiin, koska Libya luovutti Skotlantiin oikeuteen kaksi vuoden 1988 Pan Am -yhtiön lentokoneen räjäyttämisestä epäiltyä miestä.

Putinin kerrotaan myös vaatineen, että YK lopettaisi lopullisesti Libyan vastaiset pakotteet. Venäjän mukaan länsimaat ovat haluttomia luopumaan Libyan vastaisista pakotteista omien taloudellisten ja poliittisten etujensa takia. Ennen tapaamistaan Putinin kanssa Shalgam keskusteli Venäjän varapääministerin Ilja Klebanovin kanssa. Klebanovin mukaan miehet keskustelivat muun muassa Libyan armeijan aseistuksen uudistamisesta.
Edellisen huomiotaherättävän vierailunsa Putin teki Pohjois-Koreaan. Vierailun jälkeen Putin sanoi, että Pohjois-Korean johtaja Kim Jong Il on avoin kuuntelemaan myös itselleen vastakkaisia mielipiteitä.

(MTV3-AFP-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.