Puotilan katuammuskelussa ei tähdätty poliisin mukaan sivullisiin: "Epäilty on ampunut kaksi laukausta käsiaseella uhrin vartaloon"

Helsingin Puotilassa keskiviikkona tapahtuneessa henkirikoksessa on viitteitä suunnitelmallisuudesta, kertoo keskusrikospoliisi (KRP).  Ampuminen tapahtui keskellä päivää yleisellä paikalla kadulla.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Jussi Luoto keskusrikopoliisista kertoo MTV Uutisille, että poliisi sai useita ilmoituksia ampumisesta. Ilmoitukset tulivat hieman ennen iltapäiväkahta eilen keskiviikkona.

– Ilmoitusten mukaan paikalla oli ammuttu, paikalle lähetettiin sen johdosta useampi poliisipartio. Paikalla tavattiin epäilty tekijä ja uhri, Luoto kertoo.

Uhri on vuonna 1988 syntynyt mies. Hän menehtyi tapahtumapaikalla ampumavammoihin.

– Tämän hetken tietojen mukaan epäilty on ampunut kaksi laukausta käsiaseella uhrin vartaloon, Luoto kertoo.

Poliisi otti tapahtumapaikan lähistöltä kiinni vuonna 1968 syntyneen miehen, jota epäillään nyt murhasta.

Ampuminen tapahtui julkisella paikalla

Poliisin mukaan ampumiset yleisillä paikoilla ovat harvinaisia Suomessa. KRP:n mukaan Puotilan keskiviikkoisessa teossa ei ammuttu sivullisia päin.

– Tietenkin kun yleisellä paikalla ammutaan, ainahan siitä jonkinlaista vaaraa ja uhkaa aiheutuu ulkopuolisille. Tässä tapauksessa poliisilla ei kuitenkaan ole tiedossa, että sivullisiin olisi kohdistunut välitöntä vaaraa, Luoto sanoo.

– Eikä ole tiedossa sitäkään, että sivullisia kohti olisi ammuttu.

Poliisin tämän hetkisten tietojen mukaan ampumisessa oli kyse kahden miehen välisestä välienselvittelystä. Motiivia poliisi ei toistaiseksi kommentoi.

– Tutkinta on vasta alkuvaiheissa, joten motiivia tässä selvitellään.

Epäillyn kiinniotto tapahtui poliisin mukaan rauhallisesti. Poliisi on tehnyt kuulusteluja, mutta epäiltyä ei ole päästy vielä kuulemaan.

– Kuulusteluja on tässä vaiheessa tehty, mutta esimerkiksi epäiltyä ei ole päästy kuulemaan. En lähde sen tarkemmin avaamaan näiden kuulustelujen sisältöä, Luoto kertoo.

– Voisi sanoa, että epäilty on ollut halukas yhteistyöhön ja sen voi päätellä esimerkiksi siitä, miten tämä kiinniotto tapahtui.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Ex-rikollinen"Immu"sattui Puotilan surman silminnäkijäksi – näin hän kuvailee tapahtumia 3:00
Ex-rikollinen "Immu" sattui Puotilan surman silminnäkijäksi – näin hän kuvailee tapahtumia.

Teossa viitteitä suunnitelmallisuudesta

Poliisi tutki alussa tekoa tappona, mutta rikosnimike täsmentyi pian murhaksi. 

– Tutkinnassa on ilmennyt sellaisia tiettyjä suunnitelmallisuuteen viittavia yksityiskohtia, minkä takia tapausta tutkitaan epäiltynä murhana, Luoto kommentoi.

KRP ei kerro, miksi tapaus siirtyi Helsingin poliisilta sen tutkittavaksi. MTV Uutisten tietojen mukaan syynä on se, että henkirikoksella tai siihen liittyvillä henkilöillä on kytkyjä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

MIksi juttu siirtyi keskusrikospoliisille?

– Tässä on tiettyjä elementtejä, minkä johdosta se siirrettiin krp:lle, mutta tutkinta on vielä kesken ja kuulemisia tekemättä, niin en halua tarkemmin tässä vaiheessa avata näitä yksityiskohtia.

Liittyykö tapaukseen järjestäytynyttä rikollisuutta?

– Poliisi selvittää parhaillaan tapauksen motiiveja ja osallisten taustoja esitutkinnan keinoin, Luoto vastaa.

MTV Uutisten tietojen mukaan murhasta epäilty mies on pääkaupunkiseudulla toiminut rakennusalan yrittäjä, joka on kilpaillut kehonrakennuksessa. Miehellä on rikostaustaa.

Myös uhriksi joutuneella kolmekymppisellä miehellä on rikostaustaa. Hänet tunnetaan alamaailmassa velanperijänä.

– Luonnollisesti en vahvista mitään henkilöllisyyksiä. Näiden henkilöiden taustoja selvitellään parasta aikaa, Luoto kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat