Moottoripyöräkerholaiset panivat kerhotalolle hyökänneen ampujan nippuun – ampujaa epäillään murhan yrityksestä, kiinniottajia törkeästä pahoinpitelystä

4:52
Katso video: Tämä Kellokosken erikoisesta ampumavälikohtauksesta tiedetään.

Tuusulan Kellokoskella sunnuntaina tapahtuneessa ampumisessa loukkaantui ainoastaan ampuja, kertoo poliisi MTV Uutisille. Poliisilla on tällä hetkellä kiinniotettuna kymmenen henkilöä ja tutkittavia rikosnimikkeitä ovat murhan yritys ja törkeä pahoinpitely.

– Yhtä epäillään murhan yrityksestä ja muita törkeästä pahoinpitelystä, kertoo tutkinnanjohtaja Mikko Minkkinen Itä-Uudenmaan poliisista.

Ampuminen tapahtui alueella sijaitsevan moottoripyöräkerho Viikinki MC:n tilojen edustalla ja sisätiloissa. 

– Tämänhetkisten tietojen perusteella ampujana toiminut henkilö ei ole kyseisen kerhon jäsen. Ampumisen seurauksena kukaan paikalla olijoista ei loukkaantunut, Minkkinen kertoo poliisin tiedotteessa.

MTV Uutisten tietojen mukaan sunnuntaiaamuna paikalle saapui ulkopuolinen "kuokkavieras", joka avasi tulen. 

Ampuja loukkaantui

Minkkinen kertoo MTV Uutisille, että murhan yrityksestä epäillään nimenomaan ampujaa. Loput ovat epäiltyinä törkeästä pahoinpitelystä.

– Pahoinpitelyepäily liittyy ampujan taltuttamiseen kerhotiloissa. Siihen on osallistunut useita henkilöitä, Minkkinen kuvailee.

Tutkinnanjohtaja täsmentää, että poliisi tutkii vain tekoa, ja on oikeuden tehtävä ottaa kantaa siihen, toimivatko epäillyt hätävarjeluna.

– Ihmisillä on oikeus tietenkin puolustautua tällaisessa tilanteessa, kun joku alkaa ampua päin.

MTV Uutisten tietojen mukaan Tuusulan Kellokosken ampumisessa paikalla olleet olivat todellisessa hengenvaarassa, minkä Minkkinen vahvistaa. Laukauksia oli useita ja käytetty tuliase oli "kunnon ase".

– Tässä vaiheessa en halua kertoa käytetystä aseesta sen tarkempia tietoja, Minkkinen sanoo.

Tutkinta on toistaiseksi sen verran kesken, että poliisi ei vielä tarkenna hengenvaarassa olleiden määrää. 

– Tämä selviää, kun tiedämme, missä kukakin on ampumisen tapahtuessa sijainnut.

Motiivi poliisin tiedossa

Poliisi on ehtinyt kuulustella kiinniotettuja henkilöitä, mutta kuulemiset ovat yhä kesken. Tästä syystä poliisi ei halua kommentoida kovin tarkasti tapauksen yksityiskohtia.

– Teon motiivi on meidän tiedossamme, mutta en halua avata sitä vielä, Minkkinen sanoo.

– Sellaista tietoa poliisilla ei ole, että ampuminen liittyisi moottoripyöräkerhoon tai sen toimintaan muutoin, kuin että teko tapahtui kerhon tiloissa ja sen ympäristössä.

MTV Uutisten tietojen mukaan ampuminen ei myöskään liity moottoripyöräkerhojen väleihin.

Minkkisen mukaan rikoksista epäiltyinä on miehiä ja naisia. Poliisi ei toistaiseksi kommentoi sitä, aikooko se esittää vangitsemisia tapaukseen liittyen. 

– Tämä selvinnee, kun saamme osapuolet kuulusteltua ja molemmilta puolilta käsityksen siitä, miten tapahtumat etenivät.

Ampuminen tapahtui aamukahdeksan aikoihin sunnuntaiaamuna Rajalinnan teollisuusalueella osoitteessa Mestarintie 19. Kyseisessä osoitteessa toimii moottoripyöräkerho Viikinki MC.

Tapahtumaa edeltävänä iltana kerho oli pitänyt juhlat tiloissaan.

Loukkaantuneita yksi

Itä-Uudenmaan poliisi kertoi aluksi, että ampumisessa loukkaantui useita henkilöitä. Sunnuntai-iltana tiedot tarkentuivat ja poliisi kertoi, että loukkaantuneita oli vain yksi.

Hän ei saanut ampumavammoja.

– Ampujan vammat ovat lievähköjä ja hän on päässyt jo sairaasta, Minkkinen kertoo.

Minkkinen ei tiedä, miksi poliisi puhui sunnuntaina vielä useista loukkaantuneista.

– Todennäköisesti kyseessä oli jonkinlainen alkusekaannus.

Tapahtumaosoitteessa toimiva Viikinki MC on pieni harrastelijakerho, jonkalaisia Suomessa on suuri määrä. MTV Uutisten tietojen mukaan kerho on perustettu lähes 30 vuotta sitten.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja