Naista epäillään perhesurman yrityksestä Keimolassa, uhrit epäiltyä vanhempia – vakavia vammoja myös tekijälle

Erikoinen perhesurman yritys Vantaan Keimolassa – rikostoimittaja Rebekka Härkönen kertoo, mitä tapauksesta tiedetään 5:51
Erikoinen perhesurman yritys Vantaan Keimolassa – rikostoimittaja Rebekka Härkönen kertoo, mitä tapauksesta tiedetään.

Vantaan Keimolassa loukkaantui eilen tiistaina vakavasti kolme ihmistä, kertoo keskusrikospoliisi MTV Uutisille. Keskusrikospoliisin mukaan tapahtumaan ei liity järjestäytynyttä rikollisuutta.

MTV:n tietojen mukaan poliisilla on yksi henkilö kiinniotettuna asiasta. Kiinniotettu on vuonna 1976 syntynyt nainen, joka on myös itse vakavasti loukkaantunut. Poliisi epäilee naista kahdesta murhan yrityksestä.

Poliisin mukaan kaksi uhria on loukkaantunut vakavasti ja he ovat aikuisia, mies ja nainen. Kaikki kolme on kuljetettu sairaalahoitoon. 

– Rikoksesta epäilty on nuorin näistä kolmesta loukkaantuneesta. Poliisin käsityksen mukaan teko tapahtui sisällä yksityisasunnossa ja paikalla olivat nämä kolme henkilöä, muita siellä ei ollut, kertoo  tutkinnanjohtaja Jan Aarnisalo KRP:stä MTV Uutisille.

Keskusrikospoliisin mukaan kyseessä on tämänhetkisten tietojen mukaan perheen sisäinen asia. Tutkinta on alkuvaiheessa ja tapahtumien kulku ja teon motiivi selvinnee tarkemmin kuulustelujen ja teknisen tutkinnan edetessä.

– Poliisilla on alustava käsitys motiivista. Koska kaikki osalliset ovat vakavasti loukkaantuneita, emme ole päässeet kuulemaan vielä ketään heistä ja motiiviasiakin tarkentuu tutkinnan edetessä, Aarnisalo sanoo.

Aarnisalon mukaan poliisi tekee parhaillaan todistajien kuulusteluita. Koska esitutkinta on näin alkuvaiheissa, poliisi ei kommentoi tämän tarkempia yksityiskohtia kuten esimerkiksi sitä, mitä tekovälinettä teossa käytettiin.

Poliisin käsitys on tällä hetkellä se, että väkivallanteon jälkeen ilmoitus hätäkeskukseen tehtiin nopeasti. Poliisi ei kommentoi tässä vaiheessa, mikä taho ilmoitti tapahtumista hätäkeskukseen.

– Ensimmäiset partiot olivat joka tapauksessa nopeasti paikalla ilmoituksen jälkeen.

Ei vaaraa sivullisille

Tapahtuman tutkinta siirtyi eilen iltapäivällä keskusrikospoliisille, joka tyypillisesti hoitaa järjestäytyneen rikollisuuden ja kansainvälisen rikollisuuden tutkintaa. 

– Tässä tapauksessa kyse on poliisin keskinäisestä työnjaosta, sillä Itä-Uudenmaan poliisilla on aika paljon hoidettavaa viime aikaisten tapahtumien suhteen, kertoo

Itä-Uudenmaan poliisin reusursseja sitoo esimerkiksi mittava tutkintatyö Vantaan Viertolan kouluampumiseen liittyen. Ampuminen tapahtui viikko sitten tiistaina alakoulussa ja siinä sai surmansa 12-vuotias poika ja loukkaantui erittäin vakavasti kaksi samanikäistä tyttöä.

Eilen tiistina Itä-Uudenmaan poliisi sai kello 13.16 hälytyksen Vantaan Keimolanmäkeen. Kyse oli poliisin tiedotteen mukaan hengen ja terveyden suojaan kohdistuvasta tehtävästä.

Tapahtumapaikka oli kerrostaloasunto. Tilanteesta ei aiheutunut vaaraa sivullisille.

Tehtävään osallistui useita poliisin partioita sekä sairaanhoidon yksiköitä. Noin puoli viiden aikaan iltapäivällä tilanne paikalla oli jo ohi.

Lue myös:

    Uusimmat