Puotilan ampujaksi epäilty tunnusti teon poliisille: "Meillä on nyt käsitys motiivista"

Puotilan henkirikoksesta epäilty viisikymppinen mies on tunnustanut ampumisen poliisille. Hän on kertonut tapahtumien taustoista poliisikuulusteluissa. Tutkinnanjohtajan mukaan poliisi on saanut nyt käsityksen motiivista.

Vuonna 1988 syntynyt mies ammuttiin Helsingin Puotilassa keskiviikkona. Mies sai kaksi osumaa käsiaseen luodeista.

Teosta epäilty, vuonna 1968 syntynyt mies otettiin kiinni tapahtumapaikalta pian ampumavälikohtauksen jälkeen. Poliisi tutkii asiaa murhana, sillä tekoon uskotaan liittyvän suunnitelmallisuutta.

Tapauksen tutkinnanjohtaja KRP:n Jussi Luoto kertoo MTV Uutisille, että poliisi on päässyt kuulustelemaan epäiltyä eilen illalla. Luodon mukaan mies on ollut kuulusteluissa ”yhteistyöhaluinen”. Hän on siis kertonut oman versionsa tapahtumista ja niiden taustoista.

Mies on Luodon mukaan tunnustanut teon, eli ampumisen, ja kertonut sen taustoista.

– Poliisilla on nyt jonkinlainen käsitys mahdollisesta motiivista, Luoto sanoo.

Luoto ei kommentoi sitä, millainen motiivi epäiltyyn henkirikokseen liittyisi. Hänen mukaansa kyse on kuitenkin ollut epäillyn ja uhrin välisestä kahdenkeskisestä asiasta.

Poliisin käsityksen mukaan miehet sopivat tapaamisen Puotilaan ennalta.

Liittyykö ampuminen järjestäytyneeseen rikollisuuteen?

Tapauksen tutkinta siirtyi eilen Helsingin poliisilta KRP:lle. MTV Uutisten tietojen mukaan ratkaisun taustalla vaikutti muun muassa se, että tapauksella tai siihen liittyvillä henkilöllä uskotaan olevan kytköksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Luodon mukaan poliisi selvittää parhaillaan, liittyykö järjestäytynyt rikollisuus tapaukseen jollain tavalla.

– Sitä en pysty tässä vaiheessa kommentoimaan, hän sanoo.

Molemmilla tapaukseen liittyvillä miehillä on rikostaustaa. Murhasta epäilty viisikymppinen mies on viime vuosien aikana tuomittu kahdesta erillisestä pahoinpitelystä sakkoihin ja ehdolliseen vankeuteen.

Hän on pääkaupunkiseudulla toiminut yrittäjä, joka tunnetaan hyvin kehonrakennuspiireissä. Mies on myös saanut lajissa huomattavaa menestystä.

Henkirikoksen uhri puolestaan sai joitain vuosia sitten useamman vuoden vankeusrangaistuksen velanperintäjutussa. Hänet on aikaisemmin tunnettu alamaailman velanperijänä.

Lue myös:

    Uusimmat