Puolueiden superviikonloppu päättyy tänään – Vasemmistoliitto äänesti puolueen Nato-linjauksesta

Vasemmistoliitto äänestää puolueen Nato-kannasta – seuraa suorana 40:59
Näin Vasemmistoliitto äänestää Nato-kannastaan

Politiikan "superviikonloppu" tulee tänään päätökseen puoluekokousten osalta. Naantalissa alkavat tänään myös presidentti Sauli Niinistön isännöimät Kultaranta-keskustelut. MTV Uutiset lähettää suoraa lähetystä puoluekokouksista alla olevassa videoikkunassa aamupäivästä alkaen.

Päivän mielenkiintoisin päätös on Vasemmistoliiton Nato-kanta, josta äänestetään iltapäivällä puoluekokouksessa. Voit seurata äänestyksen ratkeamista yllä olevasta videoikkunasta.

Vasemmistoliiton puoluekokous Porissa päättyy tänään. Ohjelmassa on myös puheenjohtajana jatkavan Li Anderssonin puhe.

Kokoomuksen kolmipäiväinen puoluekokous Kalajoella päättyy tänään. Puoluekokouksen viimeisenä päivänä puolueelle valitaan varapuheenjohtajat, puoluevaltuuston puheenjohtaja ja puoluevaltuuston jäsenet. 

Kokoomuksen varapuheenjohtajistoon hakevat kansanedustajat Antti Häkkänen, Elina Valtonen (ent. Lepomäki) ja Pia Laiho sekä Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen. Häkkänen, Valtonen ja Ikonen toimivat tällä hetkellä puolueen varapuheenjohtajina.

Petteri Orpo valittiin eilen jatkamaan kokoomuksen puheenjohtajana.

MTV Uutiset Live Logo LIVE
MTV Uutiset Live lähettää suoraa lähetystä päivän mittaan puoluekokouksista, ja voit seurata tapahtuma tästä videoikkunasta. Livessä on päivän mittaan myös ajoittain muita aiheita.

Keskustan eduskuntavaaliohjelma esitellään

Keskustan puoluekokous jatkuu viimeistä päivää Lappeenrannassa sunnuntaina. Puoluekokous käyttää puolueessa suurinta valtaa ja linjaa periaatteellisista asioista. 

Sunnuntaina aamulla ohjelmassa ovat puoluekokouksen niin sanotut päätösasiat, jotka esiteltiin perjantaina.

Päätösasioita ovat muun muassa periaatteellinen talous- ja toimintasuunnitelma, jäsenmaksut, puoluevaltuuston jäsenten vaali, aloitteet ja eduskuntavaaliohjelman 2023 päätavoitteet ja poliittiset kannanotot.

Niinistö isännöi Naantalissa

Presidentti Sauli Niinistön isännöimät Kultaranta-keskustelut alkavat tänään Naantalissa.

Keskustelujen päävieraina ovat Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ja Norjan pääministeri Jonas Gahr Störe.

Maanantaille jatkuvien keskustelujen otsikkona on ”Vastuunsa kantava, vahva ja vakaa Pohjola”.

Presidentin kesäasunnolle Naantalin Kultarantaan on kutsuttu noin sata keskustelijaa yhteiskunnan eri aloilta. Osallistujina on muun muassa poliittisia päättäjiä, tutkijoita sekä hallinnon, elinkeinoelämän, järjestöjen ja median edustajia.

MTV Uutiset seurasi lauantaina puoluekokouksia Porissa, Kalajoella ja Lappeenrannassa.

Lue myös:

    Uusimmat