Politiikan superviikonloppu alkoi – tässä tärkeimmät odotettavissa olevat päätökset

Politiikan superviikonloppu alkaa – mitä voidaan odottaa? 8:34
Katso Pöllöraadin analyysi tulevasta politiikan superviikonlopusta – tätä kaikkea voidaan odottaa.

Politiikan superviikonloppu käynnistyy tänään perjantaina, sillä sekä kokoomus, keskusta että vasemmistoliitto järjestävät tästä päivästä alkaen puoluekokouksiaan. Tilaisuudet pidetään vain vajaa vuosi ennen ensi huhtikuun eduskuntavaaleja.

MTV Uutiset seuraa tapahtumia tiiviisti

MTV Uutiset Live lähettää suoria lähetyksiä tiiviisti jokaisesta puoluekokouksesta perjantain ja sunnuntain välisenä aikana. Voit seurata tapahtumia MTV Katsomosta ja tai tämän artikkelin kautta.

Lähetykset alkavat perjantaina kello 14.00 keskustan puoluekokouksesta. 

Pöllöraati keskusteli Uutisaamussa viikonlopun tulevista puoluekokouksista.

Vasemmistoliitto kokoontuu Porissa. Viikonloppu alkaa puheenjohtajan Li Anderssonin poliittisella tilannekatsauksella. Vasemmistoliiton odotetaan linjaavan uudelleen myös Nato-kantansa viikonvaihteen kokouksessa.

MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki pitää kiinnostavimpana keskusteluna Porissa kentän mielipidettä Nato-jäsenyydestä.

– On kiinnostavaa nähdä, että onko se yleislinja kriittisempi kuin mitä se oli eduskuntaryhmässä, Lehtimäki pohtii.

Kokoomuksen kokous alkaa tänään Kalajoella poliittisen ohjelman esittelyllä. Petteri Orpo ei saanut vastaehdokasta puheenjohtajavaaliin ja hänen asemaansa puoluejohdossa voi sanoa turvalliseksi. Kokoomuksella on viimeaikaisissa gallupeissa ollut nousua, mutta Pöllöraati muistuttaa, että politiikassa suhdanteet voivat muuttua nopeasti.

– Eihän tässä pitkä aika ole, kun Orpoa syytettiin näköalattomuudesta jollain tavalla. Mitä kokoomuksella on tuotavaa suomalaiselle politiikalle, Maaseudun tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen kysyy. 

– Kokoomus alkaa olla siinä tilanteessa, että jos ei tee mitään, niin ei myöskään tee virheitä, politiikan toimittaja Jari Korkki sanoo.

Keskusta äänestää puheenjohtajasta

Puolueet tekevät viikonvaihteen kuluessa myös useita henkilövalintoja. Esimerkiksi keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko saa vastaehdokkaakseen Nato-jäsenyyttä vastustavan pitkän linjan poliitikon Paavo Väyrysen.

Pöllöraati ei usko Väyrysen yllättävän keskustan puoluekokouksessa Lappeenrannassa.

– Paavo nyt sitten yrittää, hän on Suomen yritteliäin poliitikko, Lehtimäki toteaa.

Lehtimäki arvelee keskustan pohtivan tulevana viikonloppuna muun muassa puolueen kannatuksen tilaa, turvallisuutta, ruokakriisiä, veronalennuksia, bensan hintaa ja maataloutta.

Kemppaista kiinnostaa keskustan kokoontumisessa erityisesti se, tuoko Saarikko jotain uusia avauksia talouskeskusteluun.

Puoluekokoukset jatkuvat sunnuntaihin saakka.

Sunnuntaina illalla käynnistyy presidentti Sauli Niinistön isännöimät Kultaranta-keskustelut. Siellä ovat vieraana muun muassa Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg ja Norjan pääministeri Jonas Gahr Störe. Keskusteluiden aiheina ovat Ukrainan sota ja Suomen jäsenyys Natossa sekä pohjoismainen malli ja turvallisuus. Kultaranta-tilaisuus jatkuu maanantaille.

Lue myös:

    Uusimmat