Mainos

Puoluejohtajat haluavat pätkäistä irtisanomissuojan ketjuttamisen

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat myöntävät, että kuntaliitoskunnissa työskentelevien työntekijöiden irtisanomissuoja on paikoin ongelmallinen.

MTV3:n kuntavaalitentissä muun muassa keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini olisivat valmiita katkaisemaan suojan ketjuttamisen, joka suurimmillaan saattaa venyä 15 vuoteen.

– Kyllä ymmärrys loppuu viiden vuoden jälkeen. Entä tavallinen teräsmies tai metallimies, missä hänen viiden vuoden turvansa on, Soini kysyi.

Paras-hankkeen yhteydessä vuonna 2006 sovittu työsuhdeturva takaa, ettei kuntaliitokseen ryhtyvän kunnan työntekijöitä voi irtisanoa viiden vuoden sisällä liitoksesta. Suomen Kuvalehti kertoi viime viikolla, että Helsingin kaupungin 39 000 työntekijää sai irtisanomissuojan, kun osia Sipoosta liitettiin pääkaupunkiin. Tilannetta on kritisoitu laajasti.

SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen mielestä viiden vuoden irtisanomissuoja ei ole ongelma.

– Oikea ongelma on se, niin moni jää pian kunta-alalta eläkkeellä. Silloin irtisanomissuoja ei todellakaan ole ongelma, Urpilainen perusteli.

Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen oli Urpilaisen kanssa samaa mieltä. Sen sijaan suojan ketjuttamisen korjaamista voisi hänen mukaansa harkita.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.