Mainos

Puola torjui EU:n tarjouksen

Puola on torjunut EU:n tarjoaman lisärahoituksen. Vielä aiemmin illalla Saksan liittokansleri Gerhard Schröder arvioi, että Euroopan unionin laajentumisessa löytyy ratkaisu. Schröderin mukaan Puola olisi ollut suostumassa EU:n tarjoamaan lisärahoitukseen.

-Uskon, että löydetty ratkaisu hyväksytään, Schröder kertoi Kööpenhaminassa. Puolan ulkoministeriön edustajan mukaan Puola odotti viimeisiä neuvotteluja EU-huippukokouksessa, ennen kuin se kommentoi asiaa.

Schröderin mukaan Puola saisi miljardi euroa välitöntä rahoitusta pitkäaikaisesta tuesta. Se ei kuitenkaan nostaisi EU:lta Puolalle maksettavan rahoituksen kokonaismäärää. Muut yhdeksän EU:n hakijamaata saisivat 300 miljoonaa euroa ylimääräistä tukea.

Schröder kertoi asiasta tavattuaan Puolan presidentin Leszek Millerin. Myös Saksan ulkoministeri Joschka Fischer oli luottavainen. Hän uskoi, että EU:n jäsenneuvottelut päätetään kaikkien 10 hakijamaan kanssa tämän päivän aikana. Uusien jäsenvaltioiden on määrä liittyä unioniin vappuna 2004.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.