Puola ryhtyy taisteluun koronavirustartuntoja vastaan – sulkee kaikki koulut ja kulttuurilaitokset kahdeksi viikoksi

Suomalaismies puhuu nyt lomamatkalla saamastaan koronatartunnasta:"En missään nimessä halua altistaa ketään muuta" 6:10
Ulkoministeriöltä lisää varotoimia: Tarpeetonta matkustamista Itävaltaan ja osaan Saksaa kehotetaan välttämään

Puola aikoo sulkea kaikki maan koulut, päiväkodit, yliopistot, teatterit, elokuvateatterit, museot ja oopperat huomisesta lähtien kahdeksi viikoksi koronaviruksen leviämisen estämiseksi, ilmoittaa maan pääministeri Mateusz Morawiecki.

Lapset saavat tulla kouluihin vielä huomenna torstaina ja perjantaina, jotta vanhemmat saavat aikaa järjestää hoidon lopuksi ajaksi.
Puolassa on toistaiseksi todettu yhteensä 25 varmistettua koronavirustartuntaa.

Itävalta ilmoitti vuorostaan sulkevansa kaikki museot ja keskeyttävänsä junaliikenteen Italiaan.

Italian tilanne alkaa olla kestämättömällä pohjalla

Koronavirus on levinnyt suorastaan räjähdysmäisesti Italiassa ja etenkin sen pohjoisosissa. Italia onkin yksi koronaviruksen epidemia-alueista, ja maassa on käynnissä toimenpiteet, joilla ihmisten liikkumista rajoitetaan merkittävällä tavalla. 

Pohjois-Italian Lombardian alueen johtaja Attilio Fontana vaatii Italian keskushallinnolta entistä tiukempia toimia koronaviruksen pysäyttämiseksi.

Fontanan mukaan hallituksen on suljettava kaikki ei-elintärkeät yritykset ja liikenne 15 päivän ajaksi maan pohjoisosissa.

– Jos tartunta jatkaa leviämistään tällä nopeudella, järjestelmä ei pysty sitä kestämään kovinkaan paljon pidempään. Olemme saavuttamassa äärirajat, Fontana kommentoi italialaismedialle.

Italiassa uuteen koronavirukseen sairastuneiden määrä on ylittänyt 10 000 ihmisen merkkipaalun. Tautiin on tähän mennessä kuollut yli 630 italialaista.

Italia on Kiinan jälkeen pahiten epidemiasta kärsinyt maa. Maan hallitus ulotti aiemmin tällä viikolla liikkumisrajoitukset koskemaan koko maata. Aiemmin rajoitukset koskivat noin 16 miljoonan asukkaan aluetta Pohjois-Italiassa.

Lue myös:

    Uusimmat