Mainos

Punaisen talon jutussa vaaditaan ehdotonta vankeutta

Syyttäjä vaatii vähintään kahden vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta kotkalaisen ns. Punaisen talon paritusjutun pääsyytettynä olevalle venäläiselle naiselle. Jutun loppulausunnot annettiin tänään Kotkan käräjäoikeudessa Haminassa.

Talon omistavalle kotkalaiselle miehelle ja sen vuokranneelle samoin kotkalaiselle miehelle syyttäjä vaati yli kahdeksan kuukauden ehdotonta vankeusrangaistusta. Yhdelle talossa toimineista järjestysmiehistä vaadittiin ehdollista vankeusrangaistusta ja kolmelle järjestysmiehelle sakkoja.

Syyttäjä korosti loppulausunnossaan sitä, että prostituutio liittyy muuhun rikollisuuteen. Hän muistutti myös jutun käsittelyn aikana oikeuden tietoon tulleista todistajien uhkailuista. Syyttäjän mielestä nyt käsittelyssä olevan jutun rangaistuksilla voidaan viestittää, että Suomessa ei tämänkaltaista toimintaa hyväksytä.

Pääsyyllisen puolustuksen mielestä oikeudessa oli kysymyksessä lähinnä hänen roolinsa Punaisen talon toiminnassa. Paritussyytteitä ei ole pystytty näyttämään toteen. Lisäksi huomautettiin, että kaikki saadut hyödyt on laskettu hänen kontolleen. Kaikki syytteet kiistettiin.

Jutun loppulausunnon käsittely venyi iltaan, sillä aamupäivä käytettiin syyttäjän pyynnöstä venäläisten todistajien kuulustelukertomusten kuunteluun. Heitä ei ole saatu todistamaan jutun pääkäsittelyyn.

Syytettyinä neljännessä Punaista taloa koskevassa oikeudenkäynnissä ovat olleet yhdeksi päätekijäksi epäilty, vangittuna oleva venäläinen nainen sekä kuusi suomalaista miestä. Syyttäjä on vaatinut heille rangaistuksia paritusrikoksista ja niistä saadun noin 2,6 miljoonan euron hyödyn menettämistä valtiolle.

Kaikki ovat kiistäneet käsittelyn kuluessa syyllistyneensä paritusrikokseen sekä korvausvaatimukset. Oikeuden ratkaisun on laskettu venyvän pitkälle elokuuhun.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.