Mainos

Punainenmeri koukuttaa pinnan alta

Sukelluksen harrastajat ovat löytäneet Punaisenmeren upeat koralliriutat ja runsaan eläimistön. Suotuisat merivirrat ja veden korkea suolapitoisuus ovat luoneet hyvät edellytykset niiden kehittymiselle. Punaisessameressä tavataankin yli tuhat kalalajia ja kaksisataa korallityyppiä.

Punaisenmeren koralliriutat eivät yleensä ulotu aivan pintaan asti. Siksi ne ovat vaarallisia merenkulkijoille. Pohjasta löytyykin lukuisia hylkyjä.

Koralliriutat ovat herkkiä ekosysteemejä. Ilmaston lämpeneminen uhkaa niitä. Se on huolestuttavaa, koska suuri osa meren eliöistä on riippuvaisia riutoista.

Sukellussafarit ovat yleensä viikon mittaisia. Safarin osanottajat asuvat veneessä ja sukeltavat kolme, neljä kertaa päivässä. Illan viimeisen sukelluksen jälkeen kapteeni suuntaa aluksen seuraavaan kohteeseen, jossa ollaan perillä aamulla.

MTV3:n sukellusta harrastava kuvaaja Ilari Korhonen kävi sukeltamassa Punaisellamerellä ja kuvasi upeita näkymiä syvyyksistä. Korhonen sai vuosi sitten yhden MTV:n uutisten päätoimittajan Merja Ylä-Anttilan myöntämistä toimituksen palkinnoista, ns. uutiskunnareista , koska hän on kokeillut tv-kuvauksiin tarkoitettua kalustoa veden alla ja kehittänyt niitä edelleen.

Lisää upeita kuvia Punaisen meren syvyyksistä illan 45min-ohjelmassa klo 20

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.