Puhutko kissaa? Näin kommunikoit lemmikkisi kanssa oikeaoppisesti: "Eläimen turvallisuudentunne kasvaa, kun sen viestejä ymmärretään"

Puhutko kissaa? ”Haista v**tu” voikin olla oikeasti ”rapsuta minua"– näin tulkitset kissaa 2:33
Venäjänsininen Luna demonstroi videolla kissalle tyypillisesti, kuinka ihmisten kanssa kannattaa kommunikoida.

Kissan kieli on hienostunutta ja vähäeleistä harjaantumattomalle silmälle. Tutustumalla tarkemmin kissan tapaan viestiä voi parantaa sekä kissan hyvinvointia että omaa suhdetta lemmikkikissan kanssa.

Tiesitkö, että kissat naukuvat toisilleen vain harvoin, sillä ne voivat kertoa lähes kaiken tarpeellisen hajuilla ja eleillä? Naukuminen onkin itse asiassa kissan ja ihmisen välistä viestintää, mutta pelkkään ääneen ei kissan kanssa kommunikoidessa voi luottaa. Pienellä harjoittelulla voi kuitenkin oppia puhumaan sujuvaa kissaa.

– Parempi ymmärrys eläimen tarpeista ja käyttäytymisestä parantaa ihmisen ja eläimen välistä vuorovaikutusta ja tekee arjesta sujuvampaa. Eläimen turvallisuudentunne kasvaa, kun sen viestejä ymmärretään, sanoo SEYn toiminnanjohtaja (vs.) Maria Lindqvist tiedotteessa.

Suomen eläinsuojeluyhdistys ry kampanjoi lokakuussa kissojen oikeuksien ja kunnioittavamman kohtelun puolesta. Kissa on paitsi väärinymmärretty, myös usein huonosti kohdeltu eläin. Kissoja hylätään ja tapetaan Suomessa vuosittain ainakin 20 000 yksilöä, ja kissan arvo on edelleen alhainen. 

Kissa-ihminen-kissa-sanakirja julkaistu

SEY on julkaissut aiheeseen liittyen Kissa-ihminen-kissa-sanakirjan, jonka avulla voi opiskella kissan kieltä ja tutustua kissan lajityypillisiin tarpeisiin. Sanakirja purkaa kissaan liitettyjä myyttejä ja avaa syitä kissan ongelmakäyttäytymiselle. Kissa-ihminen-kissa-sanakirja on hauskaa luettavaa kaikenikäisille kissoista kiinnostuneille.

– On korkea aika murtaa kissoihin liittyvät harhaluulot. Kissa on todellisuudessa vaativa mutta palkitseva lemmikki, Lindqvist kertoo.

Kissa-ihminen-kissa sanakirja on maksuton ja sen voi ladata tästä

Kuinka kissan kanssa sitten pitäisi kommunikoida oppikirjan mukaisesti? Entä mikä on paras tapa tervehtiä kissaa? Katso videolta vinkkejä, ettet vahingossa tökeröllä käytöksellä loukkaa kissan tunteita.

Lue myös:

    Uusimmat