Mainos

Puheloinen: Venäläispuheet eivät vaikuta sotaharjoituksiin

Venäläiskenraalin moitteet eivät vaikuta suomalaisten sotaharjoituksiin, sanoo puolustusvoimien komentaja Ari Puheloinen.

Vuoden suurimmassa sotaharjoituksessa Lapissa Rovajärven ampuma-alueella tänään vieraillut puolustusvoimien komentaja ei näe syytä muuttaa harjoituskäytäntöjä, vaikka Venäjän asevoimien komentaja Nikolai Makarov niitä Suomen-vierailullaan viime viikolla moitti.

– Me jatkamme niiden tarpeiden mukaan joita meillä on ja toistaiseksi ne näyttävät pysyviltä, Puheloinen totesi.

Makarov väitti viimeviikkoisessa puheessaan Suomen omien ja kansainvälisten harjoitusten heikentävän Suomen ja Venäjän välisiä suhteita. Kenraali Puheloinen arvelee erikoisen kritiikin perustuneen vääriin tietoihin, jotka hän myös heti venäläiskollegalleen korjasi.

– Mainitsin myös että tämä toiminta on tarkoitettu Suomen puolustamiseen ja tämän maan ja kansalaisten puolustamiseen, eikä se ole uhkana kenellekään.

Paitsi harjoituksiaan, puolustusvoimat jatkaa myös toimintansa kehittämistä. 4500 sotilaan ja yli tuhannen ajoneuvon harjoituksessa Rovajärvellä testataan parhaillaan maavoimien uutta taistelutapaa. Maavoimien uusi sotaoppi perustuu muun muassa entistä suurempaan tulivoimaan ja liikkuvuuteen.

– Suhteellinen suorituskyky kasvaa, siis pienemmästä joukkomäärästä saadaan suhteellisesti paljon enemmän tehoa irti, kertoo maavoimien operaatiopäällikkö Veli-Pekka Parkatti.

Armeija kehittää parhaillaan myös uusien oppien mukaista taistelijan varustusta. Tulevaisuuden sotilaat näkevät pimeässäkin ja tieto liikkuu sujuvasti joka suuntaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.