Puhelimella voi silittää kissaa ja tunnistaa tähtiä

Älypuhelimiin voi ladata toinen toistaan hassumpia sovelluksia. Tai mikä nyt on hassua kenellekin – esimerkiksi virtuaalinen kissa on helppo ja suosittu lemmikki ja taskulamppusovellus hyödyllinen.

Puhelimeen ladattavaa Tom-nimistä kattia voi silittää. Sen saa myös vaikka kehräämään tai toistamaan nauhoittamiasi viestejä. Sitä voi myös vetää hännästä.

Ginger-kissaa pitää puolestaan viedä suihkuun ja potalle. Näitä lemmikkisovelluksia tuntuu riittävän tuhansia ja kylläpä perheen pienimmät niitä lataavatkin puhelimiinsa.

Purista finnejä -sovellus kuulostaa ällöltä, mutta on itse asiassa vanhan yksinkertaisen kännykkäpelin uusin versio: siinä pitää puristaa finnejä pois kasvoista samaan aikaan kun niitä puhkeaa kiihtyvällä vauhdilla yhä uusia. Terapeuttista murkulle?

Teinille voi suositella myös kuvankäsittelyä käyttävää sovellusta. Jos otat itsestäsi tai kaveristasi kuvan, voit katsoa, miltä näytät läskinä tai vanhana.

Perheenjäsenelle voi tehdä myös jäynää lataamalla tämän puhelimeen sovelluksen, joka tekee puhelimen näytöstä rikkinäisen näköisen. Sovellus lähtee toimimaan vasta, kun käyttäjä palaa esimerkiksi alkutilaan.

Tulevia jääkiekon MM-kisoja odotellessa puhelimeen voi ladata jo valmiiksi kurkkua säästävän sovelluksen: se mekastaa sinun puolestasi kotikatsomossa, kun ravistat puhelintasi. Tämä on MTV Median sovellus.

Puhelimesta voi saada heilauttamalla myös vaikkapa ruoskan iskun tai aseen äänen, jos lataa tähän sopivan ohjelman.

Pyörittäkää wc-paperirullaa kilpaa

Jos Harlem Shake -villitys kiinnostaa yhä, saat videon tekemiseen ja jakamiseen YouTubessa yksityiskohtaista apua. Jos kuulet radiosta hyvän biisin, jota et tunnista, puhelimesi voi auttaa tässäkin.

Sorminäppäryyttä voi harjoitella kosketusnäyttöpuhelimessa myös pyörittämällä ruudun wc-paperirullaa tyhjäksi.

Erilaiset urheilussa käytettävät sovellukset ovat jo tuttuja, mutta nyt on kehitelty myös unenaikaisia ääntelyjä ja liikehdintää rekisteröivä sovellus. Veikkaan, että monelle voi tulla yllätyksenä tämä "sleep datan" paljastama vieno tai äänekkäämpikin kuorsaus.

Hyödyllisimmästä päästä on taskulamppusovellus, jonka valossa olen itsekin etsinyt pimeänä talvi-iltana pihalle pudonneita auton avaimia. Sen valovoima on niin tehokas, että valon osuessa silmään sokaistuu hetkeksi.

Myös tähtitaivassovellukset kuulostavat kiinnostavalta. Ne lupaavat kertoa, mikä on mikin tähtikuvio ja planeetta. Lisäksi pitäisi saada tietoa esimerkiksi kiertoradoista ja siitä, kuinka kaukana tähti on maasta.

Lue myös:

    Uusimmat