Pröystäilyä energiakriisin keskelle? Kansanedustajat ehtivät jo panikoida Linnan juhlista, Eeva Lehtimäki odottaa "jänniä koreografioita"

Pröystäilyä ja kimallusta energiakriisin keskelle? Pöllöraati ruotii lähestyvät Linnan juhlat 2:00
Pöllöraati kertoo videolla, mitä poikkeuksellista Linnan juhlissa voinee odottaa tänä vuonna.

Linnan juhlat järjestetään jälleen muutamien vuosien tauon jälkeen, mutta kolmanneksen pienemmällä vierasmäärällä. Pöllöraadissa pohdittiin, onko vieläkään oikea aika Suomen seuratuimmille juhlallisuuksille.

Iltalehden politiikan toimituksen esimies Juha Ristamäki pohti, että ovatko juhlat omiaan kasvattamaan railoa yhteiskunnan silmäätekevien ja kriisin keskellä selviytyvien kansalaisten välillä. Toisaalta juhlat on järjestetty syvänkin laman keskellä.

– Hieman varoisin näinä vaikeina aikoina kuvaa siitä, että eliitti järjestää itselleen juhlat ja kansa kärvistelee sähkölaskujen kanssa ja Venäjän pelon alla. Tämä on kaksipiippuinen juttu, hän pohtii ehdottaen vähemmän pröystäilevää juhlaa.

– Ehkä toisaalta ajat ovat niin ankeat ja kaikki uutiset niin synkkiä, että ehkä ihmiset vähän sitä paljettia, glitteriä ja juhlaa sitten kaipaa, MTV Uutisten yhteiskuntatoimituksen päällikkö Eeva Lehtimäki opponoi.

”Ihme pyörähdyksiä ja hoviniiauksia”

Tänäkin vuonna koronasta huolimatta luvassa on kättelyjono, vaikka vieraille on mahdollisuus myös tervehtiä presidenttiparia muillakin tavoin. Lehtimäki ennakoikin, että erityisesti tilannetta jännittäviltä ensikertalaisilta voidaan odottaa ”jänniä koreografioita”.

– Minkälaisia ihme pyörähdyksiä ja hoviniiauksia siellä oikein nähdään, hän kysyy.

Journalistilehden päätoimittaja Maria Pettersson sanoo, että Linnan juhlissa on aina niin hirveä tungos, ettei osallistujamäärän karsiminenkaan juuri vähennä riskiä tartuntatautien leviämisestä juhlissa. Hän kuitenkin haluaa nostaa esille tiedon siitä, mitä juhlissa kättelyn jälkeen tosiasiassa tapahtuu.

Mitä Linnan juhlissa tapahtuu kättelyjonon jälkeen? Maria Pettersson paljastaa Pöllöraadissa 0:11
Maria Petterssonin kuvaus presidentin kättelyn jälkeisestä oleskelusta Linnan juhlissa voi joistakin olla hieman antiklimaattinen.

Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Pöllöraadissa kävi myös ilmi, että maamme päättäjissä uutiset Linnan juhlien osallistujamäärän supistamisesta aiheuttivat myös silkkaa paniikkia. Eeva Lehtimäki kertoo alla olevassa videossa, mistä kuohunnassa oli kyse.

Eeva Lehtimäki: Itsenäisyyspäivän juhlien supistaminen aiheutti kansanedustajissa paniikkia 0:33
Eeva Lehtimäki: Itsenäisyyspäivien supistaminen aiheutti kansanedustajissa paniikkia.

Lue myös:

    Uusimmat