Mainos

Prodi mittauttaa tukensa senaatissa keskiviikkona

Prodin hallituskumppanit yhdeksän puolueen koalitiossa ovat luvanneet tukensa hallitukselle.

Italian senaatti äänestää pääministeri Romano Prodin hallituksen luottamuksesta keskiviikkona. Prodi näytti tänään pystyvän keräämään tarpeeksi tukea voittaakseen luottamuslauseäänestyksen ja jatkaakseen pääministerinä.

Prodi puhuu huomenna parlamentille keskusta-vasemmistolaista hallitustaan koettelevasta kriisistä. Ratkaisevana pidetty äänestys senaatin luottamuksesta järjestetään keskiviikkoiltana. Prodin odotetaan mittauttavan tukensa myös parlamentin alahuoneessa, mutta siellä hänen enemmistöään pidetään etukäteen riittävänä.

Prodi jätti eronpyyntönsä viime keskiviikkona sen jälkeen kun hallitus oli kärsinyt tappion senaatin ulkopolitiikkaa koskevassa äänestyksessä. Kaksi kommunistiedustajaa asettui Prodia vastaan äänestyksessä, joka koski Afganistanissa olevia italialaisjoukkoja.

Lauantaina presidentti Giorgio Napolitano ilmoitti kuitenkin luottavansa Prodiin senaatin luottamuspulasta huolimatta.

Prodin hallituskumppanit yhdeksän puolueen koalitiossa ovat sanoneet pysyvänsä nyt tiukasti ruodussa siinä pelossa, että Prodin hallituksen kaatuminen nostaisi oikeistolaisen Silvio Berlusconin takaisin valtaan.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.