Kate Middleton sanoi 10 vuotta sitten "tahdon" Britannian tulevalle hallitsijalle – herttuattaren viimeisin esiintyminen vakuutti: "Kuin kuningatar"

0:54
Prinssi William hurmasi Suomen-vierailullaan - puhui jopa muutaman sanan suomea!

Kuninkaallisasiantuntija arvioi Daily Mailissa, että viimeistään prinssi Philipin hautajaiset osoittivat herttuatar Catherinen olevan valmis tulevaan rooliinsa kuningattarena.

Herttuatar Catherine ja prinssi William viettävät torstaina 29. huhtikuuta kymmenettä hääpäiväänsä. Catherine astui avioliiton myötä merkittävään asemaan, sillä hänen aviomiehensä tulee aikanaan olemaan Britannian hallitsija.

Cambridgen herttuaparille viimeiset puolitoista vuotta ovat olleet poikkeuksellista aikaa. Tammikuussa 2020 prinssi Harry ja herttuatar Meghan vetäytyivät kuninkaallisista velvollisuuksistaan, pian sen jälkeen koronaviruspandemia iski rankalla kädellä myös Britanniaan.

Pandemian myötä kuningatar Elisabet vetäytyi Windsorin linnaan ja myös prinssi Charles ja herttuatar Camilla vähensivät edustustehtävänsä minimiin. Tämä tiesi sitä, että poikkeusoloissa yhä suurempi huomio keskittyi Williamiin ja Catherineen. Kuninkaallisia kohtasi huhtikuussa myös suuri suru, kun prinssi Philip menehtyi 99 vuoden iässä.

Kuninkaallisasiantuntija ja elämäkerturi Phil Dampier sanoo Daily Mailille kiinnittäneensä juuri prinssi Philipin kuoleman jälkeen huomiota herttuatar Catherinen rooliin. Dampier luonnehtii, että herttuatar Catherine käyttäytyi hautajaispäivänä "kuin kuningatar".

– Prinssi Philipin hautajaisissa Kate todella osoitti kypsyytensä, Dampier suitsuttaa.

– Hän lohdutti prinssi Charlesia hellällä halauksella, saattoi Williamin ja Harryn jälleen yhteen ja menetteli kaikin puolin arvokkaasti.

Dampier huomauttaa, että Catherinen on kerrottu myös osallistuneen Williamin ja Charlesin kanssa tapaamiseen, jossa he pyrkivät parantelemaan tulehtuneita suhteitaan prinssi Harryyn.

– Sen on täytynyt olla vaikeaa sen jälkeen, mitä Harry ja Meghan sanoivat hänestä Oprah Winfreyn haastattelussa, elämäkerturi sanoo viitaten ilmeisesti siihen, kuinka Meghan kertoi haastattelussa Catherinen itkettäneen tätä aivan hääpäivänsä alla.

Ennen Oprah-haastattelua tiedotusvälineet olivat kertoneet, että Meghan olisi saanut Catherinen purskahtamaan kyyneliin tilanteessa.

– Kate on kypsynyt nopeasti ja tahtoo tehdä sen, mikä on parhaaksi kuninkaallisen perheen kannalta, Dampier pohtii.

Dampier arvelee, että prinssi Philipin kuoleman jälkeen herttuatar Catherinen rooli hovissa tulee kasvamaan entisestään ja että tämä on ottanut oppia kuningatar Elisabetista.

– Hän on omaksunut useita kuningattaren ominaisuuksia, kuten sen, ettei hän ylireagoi tilanteisiin vaan ajattelee, mikä on parasta pitkällä aikavälillä. Aivan kuten kuningatarkin, hän ei kanna kaunoja tai hae tilaisuutta kostaa, Dampier arvioi.

– Kate huomaa, että kuningatar tarvitsee häntä ja Williamia nyt enemmän kuin koskaan ja tekee varmasti kaikkensa tukeakseen häntä. Uskon, että häntä tullaan näkemään tulevaisuudessa aiempaa enemmän kuningattaren rinnalla edustamassa.

Dampier sanoo olettavansa näin, koska kuningatar Elisabet täytti hiljattain jo 95 vuotta ja myös prinssi Charles, herttuatar Camilla ja hovin työmyyränäkin profiloitunut prinsessa Anne ovat niin ikään jo yli 70-vuotiaita.

– He ovat nauttineet pitkään rauhallisesta perhe-elämästä Norfolkissa ja yrittäneet antaa lapsilleen mahdollisimman normaalin lapsuuden. Nyt heidän täytyy kuitenkin alkaa varautua aiempaa enemmän tuleviin rooleihinsa kuninkaana ja kuningattarena, ja Kate näyttäisi olevan valmis siihen, Dampier ennakoi.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja