Herttuattarien välinen riita kuninkaallisten häiden alla on puhuttanut ja hämmentänyt vuosia – näin Meghan kirjoitti brittihoville itkemis-gaten tultua julki

9:52
Mitä brittihovissa tapahtuu seuraavaksi? Kuninkaallisasiantuntija kommentoi

Kuninkaallisasiantuntijan mukaan herttuatar Meghan oli pyytänyt Kensingtonin palatsia erikseen oikeisemaan häntä ja Catherinea koskevat väitteet.

Herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn kohuhaastattelu Oprah Winfreyn kanssa oli täynnä maailmaa kohauttaneita väitteitä, joista yksi koki Harryn veljen prinssi Williamin vaimoa herttuatar Catherinea. Muutaman vuoden ajan on uutisoitu ja spekuloitu paljastuksesta, jonka mukaan Meghan olisi saanut Catherinen kyyneliin koskien morsiusneitojen pukuja Harryn ja Meghanin häiden alla.

Haastattelussa Winfrey kysyi asiasta Meghanilta, joka totesi, että asia oli tosiasiassa päinvastainen: että Catherine olisikin ollut se, joka itketti Meghania vuoden 2018 toukokuussa. 

– Muutama päivä ennen häitä hän (Catherine) oli hermostunut jostain – kyllä, asia oli oikein, se koski morsiusneitojen mekkoja – ja se sai minut itkemään ja todella loukkasi tunteitani, Meghan selitti Winfreylle. 

Meghan jatkoi kertoen, että häitä edeltävinä päivinä tapahtui paljon ja myös tilanne hänen isänsä kanssa lisäsi kierroksia valmisteluihin. Meghanin isän Thomas Marklen oli määrä saattaa tyttärensä alttarille tämän häissä, mutta perui lopulta tulonsa terveyssyihin vedoten. Juuri häiden alla tuli ilmi, että Markle oli lavastanut kuvia yhteistyössä paparazzin kanssa itsestään valmistautumassa häihin – maksua vastaan. 

Tilanne ratkesi Meghanin mukaan niin, että Catherine pyysi häneltä anteeksi kukkien kera, ja hän myös antoi Catherinelle anteeksi. Meghanin mukaan hovi ei kuitenkaan koskaan oikaissut vääriä väitteitä siitä, kuka itketti ja ketä, vaikka Meghan oli pyytänyt sitä. 

Kuninkaallisasiantuntija Omid Scobie paljasti hiljattain osan sähköpostista, jonka Meghan oli lähettänyt Kensingtonin palatsille pyytäessään hovia oikaisemaan väitteitä. 

– No, jos heittelemme jotain lausuntoja nyt julki, niin ehkä Kensingtonin palatsi voi vihdoin oikaista väitteet minusta, Meghan oli kirjoittanut sähköpostissa Scobien mukaan. 


Scobien mukaan Meghanin pyyntö kuitenkin sivuutettiin ja hänelle todettiin, ettei Cambridgen herttuatarta, eli Catherinea, tultaisi koskaan vetämään mukaan "joutaviin juoruihin". 

Brittihovi ottaa tunnetusti erittäin harvakseltaan kantaa mediassa kuninkaallisista leviäviin väitteisiin sekä uutisointeihin. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja