Prinssi William palaa töihin puolisonsa Catherinen leikkauksen jälkeen

Oliko tässä kruunajaisten liikuttavin hetki? Prinssi William vannoi uskollisuutta isälleen kuningas Charlesille 1:41
Prinssi William vannoi uskollisuuttaan isälleen kuningas Charlesille tämän kruunajaisissa viime toukokuussa.

Prinssi William palaa kuninkaallisten tehtävien pariin sen jälkeen, kun hänen vaimonsa prinsessa Catherine toipuu leikkauksesta ja hänen isällään kuningas Charlesilla on diagnosoitu syöpä.

Prinssi William, 41, palaa keskiviikkona 7. helmikuuta kuninkaallisten tehtävien pariin ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun hänen puolisolleen prinsessa Catherinelle, 42, tehtiin vatsaleikkaus tammikuussa. Leikkauksen tarkempaa syytä ei ole kerrottu, mutta palatsi on todennut, ettei kyseessä ole syöpä.

Kensingtonin palatsin mukaan William pitää virkaanastujaiset Windsorin linnassa ennen kuin hän osallistuu illalla Air Ambulancen varainkeräysgaalaan Lontoossa. William on Air Ambulancen suojelija. 

Catherine toipuu kotona päästyään sairaalasta viime viikolla. Hän vietti sairaalassa yhteensä noin kaksi viikkoa, eikä palaa edustustehtäviin ennen pääsiäistä. William oli ottanut vapaata tukeakseen perhettään hänen toipumisensa ajaksi.

5. helmikuuta Buckinghamin palatsi tiedotti, että kuningas Charlesilla, 75, on syöpä. BBC:n mukaan kyseessä ei ole eturauhassyöpä, mutta sairaus havaittiin kuninkaan ollessa hiljattain sairaalahoidossa laajentuneen eturauhasen vuoksi. Myöskään Charles ei hoida tällä hetkellä kuninkaallisia tehtäviään, joten Williamille jää enemmän vastuuta. 

Kuningatar Camilla, 76, on ollut korkea-arvoisin kuninkaallinen, joka on edelleen työn parissa, ja hän järjesti viime viikolla useita yksinään järjestettyjä tapahtumia muun muassa Lontoossa, Bathissa ja Cambridgessa.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat