Kuningas Charles ja prinssi William peruuttivat äkillisesti edustustilaisuuksiaan

Kuningas Charles palasi julkisuuteen – aloitti pääministeri Sunakin tapaamisen rennolla letkautuksella 0:52
Videolla: kuningas Charles astui julkisuuteen ensimmäistä kertaa syöpädiagnoosin saatuaan ja tapasi pääministeri Rishi Sunakin

Buckinghamin palatsi ilmoitti kuningas Charlesin ja prinssi Williamin peruuttaneen edustustilaisuuksiaan sen jälkeen, kun Ison-Britannian pääministeri Rishi Sunak ilmoitti parlamenttivaalien aikaistamisesta heinäkuulle.

Kuningas Charles, 75,  ja prinssi William, 41,  peruuttivat äkillisesti aiemmin kuluvalla viikolla tulevat edustustehtävänsä loppuviikon ajalta, kertoo BBC

Hovissa tehtiin päätös edustustehtävien peruuttamisesta sen jälkeen, kun Ison-Britannian pääministeri Rishi Sunak  ilmoitti parlamenttivaalien aikaistamisesta. Pääministeri määräsi vaalit pidettäväksi 4. heinäkuuta, vaikka alun perin vaalit oli tarkoitus pitää vasta tulevana syksynä. 

Buckinghamin palatsi kertoo peruuttaneensa vierailut ja edustustehtävät, jotka voisivat vetää huomion pois tai "häiritä" vaaleja ja niihin liittyvää kampanjointia. 

– Heidän majesteettinsa lähettävät vilpittömimmät pahoittelunsa niille, joihin tämä päätös saattaa vaikuttaa, palatsin tiedotteessa kerrottiin. 

New York Postin mukaan toistaiseksi ei vielä ole tietoa siitä, että juhlistavatko brittikuninkaalliset vaalitilanteesta huolimatta esimerkiksi vuotuista Trooping the Colour -tapahtumaa kesäkuussa, joka on Ison-Britannian monarkin virallinen syntymäpäiväjuhla. Charlesin oikea syntymäpäivä on marraskuussa. 

Se ainakin tiedetään, että Charles, William sekä kuninkaan vaimo kuningatar Camilla, 76,  matkustavat kesäkuussa Ranskaan Normandian maihinnousun 80-vuotispäivän seremoniaan. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun kuningas Charles matkustaisi ulkomaille sen jälkeen, kun kertoi alkuvuodesta saamastaan syöpädiagnoosista. 

Charles kävi tammikuussa läpi leikkauksen laajentuneen eturauhasen vuoksi. Leikkauksen jälkeen hänellä diagnosoitiin syöpä. Brittihovi ei ole tarkentanut mikä syöpä on kyseessä. 

Syöpähoitojaan yhä jatkava Charles sai kuitenkin hiljattain lääkäreiltään luvan palata edustustehtäviinsä enenevissä määrin. 

Niin ikään syöpää sairastaa kuninkaallisesta perheestä prinssi Williamin vaimo prinsessa Catherine 42, joka kertoi maaliskuussa julkisuuteen saaneensa syöpädiagnoosin vatsan alueen leikkauksen jälkeen, joka hänelle tehtiin myös tammikuussa. Catherine on ennalta määrittelemättömän pituisella sairauslomalla, eikä häntä ole nähty käytännössä lainkaan julkisuudessa vuoden 2024 aikana.

Lue myös:

    Uusimmat