Lähteet: kuningatar Camilla jättäytyi vähin äänin lomalle

Kuningas Charles palasi julkisuuteen – aloitti pääministeri Sunakin tapaamisen rennolla letkautuksella 0:52
Videolla: Kuningas Charles astui julkisuuteen ensimmäistä kertaa syöpädiagnoosin jälkeen

Lähteiden mukaan kuningatar Camilla olisi lentänyt viikonloppuna pariksi päiväksi auringon alle rentoutumaan.

Helmikuun alussa syöpädiagnoosin saanut kuningas Charles, 75, on ollut reippaasti yli kuukauden ajan sairauslomalla, ja hänen sijastaan edustustehtäviä on ahkerasti hoitanut hänen puolisonsa kuningatar Camilla, 76.

Nyt myös Camilla jättäytyy kuitenkin hetkeksi pois kuninkaallisista työtehtävistään ja pitää hieman lomaa, kertoo The Sun lähdetietoihin perustuen. Buckinghamin palatsi ei ole kommentoinut eikä vahvistanut tietoa.

Lähteiden mukaan Camilla olisi lentänyt viikonloppuna yksityiskoneella muutamaksi päiväksi auringon alle rentoutumaan tiukan työrupeaman jälkeen. Charlesin syöpädiagnoosista tiedotettiin 5. helmikuuta, jonka jälkeen Camilla on suorittanut 13 kuninkaallista julkista edustustehtävää. 

Tänä aikana Camilla on muun muassa tavannut Ukrainan presidentin VolodymyrZelenskyin  puolison Olena Zelenskan. Lisäksi Camilla emännöi satojen vieraiden vastaanoton Buckinghamin palatsissa liittyen luovan kirjoittamisen kilpailuun lapsille ja johti muut kuninkaalliset edesmenneen Kreikan kuninkaan Konstantinen muistotilaisuuteen Windsorissa. 

Lähteiden mukaan kuningatar olisi mielissään lyhyestä tauostaan, johon kertoman mukaan puoliso kuningas Charles olisi häntä myös kannustanut. 

Kuninkaallisasiantuntija Ingrid Sewardin mukaan Camillan lyhyt lomailu olisi myös "loistava indikaatio" sille, että kuningas Charlesin syöpähoidot olisivat sujumassa hyvin ja kuninkaan vointi on todennäköisesti hyvä. Asiantuntijan mukaan Camilla on ollut hyvin huolissaan puolisonsa terveydestä, mutta laittanut velvollisuuden kuitenkin omien tunteidensa edelle. 

– Hän on myös ollut se, jonka on täytynyt vastata kuninkaallisten kiireiseen aikatauluun ja hän halunnut olla sekä Charlesin että Katen tukena, kun kummallakin on terveysongelmia. Hän todellakin ansaitsee hieman lepoa ja rentoutumista.

Camilla nähdään kuninkaallisissa työtehtävissä jälleen 11. maaliskuuta, kun hän edustaa taas Charlesin sijasta Kansainyhteisön päivän jumalanpalveluksessa Westminster Abbeyssa. 

Kun Camilla lomailee hetken, täytyy muiden kuninkaallisten puolestaan paikata häntä. Näin ollen prinssi Williamin, prinsessa Annen  sekä prinssi Edwardin  ja herttuatar Sophien odotetaan ottavan kontolleen entistä enemmän kuninkaallisia töitä. 

Kuningas Charlesin syöpädiagnoosia edelsi leikkaus eturauhasen liikakasvun takia, jonka tutkimusten myötä syöpä löydettiin. Kyseessä ei tiettävästi ole eturauhassyöpä ja kuninkaan ennusteen on kerrottu olevan hyvä. 

Charlesin lisäksi brittikuninkaallisista pelistä pois on myös prinssi Williamin puoliso prinsessa Catherine, jolle tehtiin tammikuun puolivälissä vatsan alueen leikkaus. Catherine on sairauslomalla ainakin pääsiäiseen asti, eikä syytä hänen leikkaukselleen ole tarkennettu. 

Lue myös:

    Uusimmat