Kuningas Charles pääsi sairaalasta

Kuningas Charles III piti ensimmäistä kertaa puheen kuninkaana parlamentin avajaisissa 11:34
Katso videolta: kuningas Charles III piti ensimmäistä kertaa puheen kuninkaana parlamentin avajaisissa

Kuningas Charles on päässyt pois sairaalasta eturauhasleikkauksensa jälkeen.

Kuningas Charles, 75, on kotiutunut kolmen sairaalassa vietetyn yön jälkeen, kertoo BBC. Charles leikattiin loppuviikosta London Clinic -sairaalassa laajentuneen eturauhasen takia. 

Charles kotiutui maanantaina 29. tammikuuta – samana päivänä, kuin hänen poikansa prinssi Williamin  puoliso prinsessa Catherine, joka leikattiin samaisessa sairaalassa vajaa kaksi viikkoa sitten. Catherinelle tehtiin vatsan alueen leikkaus, ja prinsessa on sairauslomalla ainakin pääsiäiseen asti. 

Kuningas Charles poistui sairaalasta puolisonsa kuningatar Camillan  saattamana, paikalla olleiden toimittajien kameroille vilkuttaen. Charlesin sairausloman tarkkaa kestoa ei ole tiedotettu, mutta lähteiden mukaan kuningas saattaa olla noin kuukauden poissa edustustöistään. Hän voisi kuitenkin mahdollisesti hoitaa sairauslomansa aikana hallinnollisia asioita. Tietoa ei ole myöskään siitä, missä Charles tulee viettämään toipumisaikansa.

Charlesin tilan kerrottiin ennen leikkausta olleen hyvälaatuinen ja operaation ennalta ehkäisevä. Kuningas halusi kertoa avoimesti leikkauksensa syystä levittääkseen tietoisuutta eturauhasvaivoista, jotka ovat hyvin yleisiä yli 60-vuotiailla miehillä. 

Valtiosihteereille, eli kuninkaan virallisille sijaisille ei tiettävästi ole tällä hetkellä tarvetta. Kuninkaan valtiosihteerit voisivat tarvittaessa sijaistaa monarkkia tärkeissä työtehtävissä tämän ollessa estynyt esimerkiksi sairauden tai ulkomaanmatkan takia. 

Charlesin viisi valtiosihteeriä ovat kuningatar Camilla, prinssi William, prinssi Harry,  prinssi Andrew  sekä prinsessa Beatrice, jotka ovat perimysjärjestyksessä Charlesia seuraavat viisi yli 21-vuotiasta kuninkaallisen perheen jäsentä. Kolme viimeksi mainittua eivät työskentele kuninkaallisina. 

Lue myös:

    Uusimmat