Prinssi William olisi halunnut Catherinelle toisenlaisen tittelin – kuningatar ei myöntynyt

0:59
Herttuatar Catherine sädehti muiden kuninkaallisten rinnalla James Bond -elokuvan ensi-illassa.

Herttuatar Catherine saatettaisiin tuntea nyt eri nimellä, jos prinssi William olisi saanut tahtonsa läpi.

Britannian kuninkaalliset,William ja Kate tunnetaan Cambridgen herttuaparina, vaikka Williamilla on toki myös prinssin titteli.

Express-julkaisun mukaan William olisi halunnut myös vaimolleen prinsessan tittelin. Prinsessan arvonimeä ei kuitenkaan yleisesti ottaen jaella aatelittomille, vaan se myönnetään lähtökohtaisesti vain kuninkaalliseen sukuun syntyneille.

Kuningatar Elisabet on tehnyt aikaisemmin asian suhteen kuitenkin kaksi poikkeusta.

Loppupeleissä kuningattaren päätös

Ehkä selkein poikkeus virallisesta linjasta on ollut Williamin äiti, prinsessa Diana, joka sai tittelin avioiduttuaan Walesin prinssi Charlesin kanssa. 

Toinen poikkeus oli Gloucesterin herttuapari. Prinssi Henryn kuoltua kuningatar antoi tämän leskelle titteliksi prinsessa Alice, ikään kuin palkintona lojaalista monarkian palvelemisesta.

Jos William ja Catherine eivät olisi saaneet titteleikseen Cambridgen herttuaparia, Catherinea kutsuttaisiin Telegraphin mukaan prinsessa Williamiksi, eikä prinsessa Catherineksi, koska hän ei ole syntynyt kuninkaalliseen perheeseen.

Williamin ja Catherinen lapset sen sijaan ovat saaneet prinssien ja prinsessan tittelit, koska ovat juurikin syntyneet kuninkaalliseen perheeseen.

Loppupeleissä on kuitenkin kuningattaren päätös, mitä titteleitä hän tulevaisuudessa kuninkaallisen perheen jäsenille antaa.

Lähteet: Express, Telegraph

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja