Tuore kirja kuninkaallisista paljastaa: Prinssi Harry ei olisi luovuttanut Dianan sormusta kenellekään muulle kuin Catherinelle

1:36
Prinssi Harry Dianan jalanjäljillä.

Prinssi Harry koki, että Dianan sormus kuului juuri Catherinelle.

Huolimatta prinssi Williamin ja prinssi Harryn nykyisistä, viileähköistä väleistä, aiemmin hyvin läheiset veljekset ovat tehneet toistensa puolesta suuriakin uhrauksia.

Veljesten äidin, prinsessa Dianan kuoleman jälkeen veljeksistä tuli entistä läheisempiä kun he tukeutuivat toisiinsa. 

The Sunin artikkelin mukaan Prinssi Harry luopui jopa suurimmasta aarteestaan Williamin onnen vuoksi.

Epäitsekäs teko veljen puolesta

Kun prinsessa Diana kuoli vuonna 1997, William ja Harry saivat kumpikin valita tämän koruista itselleen jotakin. Prinssi Harry valitsi Dianan kauniin kihlasormuksen, jonka arvo on noin 300 000 tuhatta puntaa eli noin 350 000 euroa.

Harry kuitenkin luopui sormuksesta, jotta hänen veljensä voisi kosia sillä Catherine "Kate" Middletonia.

Asia paljastuu Amazon Primen keväällä ilmestyneessä dokumentissa The Diana Story, jossa Dianan entinen hovimestari Paul Burrel vahvistaa tarinan.

– Harry sanoi hänelle: "Eikö olisikin sopivaa, jos hän saisi äidin sormuksen?", Burrel kertoo dokumentissa Harryn todenneen veljelleen.

Burrelin mukaan nämä Harryn epäitsekkäät piirteet on selvästi peritty tämän äidiltä.

Sormus ei saanut päätyä kenelle tahansa

Prinssi Harry ei ollut kuitenkaan valmis antamaan sormusta Williamille kenen tahansa tytön tähden, vaan nimenomaan Catherinen vuoksi, kertoo Yahoo Lifestyle.

Christopher Andersenin uudessa kirjassa, Brothers and Wives: Inside The Private Lives of William, Kate, Harry and Meghan, kerrotaan, että Harry jopa vakuutti Williamin palaamaan yhteen tämän erottua Katesta hetkellisesti.

Andersenin mukaan Harry olisi sanonut Williamille, että Kate on parasta, mitä Williamille on ikinä tapahtunut.

Niihin aikoihin, kun William oli aikeissa kosia Katea, Harry oli itse sinkku, erottuaan juuri Chelsy Davysta. Vaikka Harry oli Andersenin mukaan hieman epäröinyt alkuun Dianan sormuksen antamista veljelleen, oli tämä lopulta todennut, että jos sormus olisi kenelle tahansa muulle tytölle, hän ei olisi ollut niin suostuvainen sitä antamaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja