Prinssi Harrylla ja prinsessa Madeleinella on yllättävän paljon yhteistä – tässä Harry ja Meghan voisivat ottaa oppia Madeleinesta ja Chrisistä

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan edustivat viimeistä kertaa, mutta minkälaiset ovat prinssiveljesten välit? 14:32
Brittihovin jättäneet prinssi Harry ja herttuatar Meghan edustivat maaliskuussa viimeisen kerran

Britannian prinssi Harryn pitäisi ottaa oppia niin ikään Yhdysvaltoihin asettuneesta Ruotsin prinsessa Madeleinesta, kirjoittaa muotilehti Vogue.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan ovat olleet jatkuvasti otsikoissa myös sen jälkeen, kun herttuapari ilmoitti tammikuussa tahtovansa jättää brittihovin taakseen ja suorittivat lopulta viimeiset kuninkaalliset velvollisuutensa maaliskuussa.

Sittemmin perhe on asettunut asumaan Los Angelesiin. Muotilehti Vogue huomauttaa, että prinssi Harrylla on hyvin paljon yhteistä toisen eurooppalaisen kuninkaallisen kanssa, joka jätti kotimaansa ja muutti niin ikään Yhdysvaltoihin. 

Kyseessä on tietysti Ruotsin prinsessa Madeleine, joka on vain kaksi vuotta Harrya vanhempi, mutta elänyt hyvin samankaltaista elämää. Yhtäläisyyksiä on useita: Harry tai Madeleine eivät ole ensimmäisten joukossa kruununperimysjärjestyksessä toisin kuin heidän vanhemmat sisaruksensa prinssi William ja kruununprinsessa Victoria.

Molemmat saivat viettää huomattavasti vanhempia sisaruksiaan vapaamman nuoruuden, ja molemmat saivatkin parikymppisinä osakseen maineen raikuliprinssinä ja bileprinsessana. Lisäksi molempien pitkät parisuhteet kariutuivat samoihin aikoihin, kun Harry erosi vuonna 2009 pitkäaikaisesta tyttöystävästään Chelsy Davysta ja myös Madeleinen kihlaus Jonas Bergströmin kanssa purkaantui keväällä 2010 miehen jäätyä kiinni pettämisestä.

Harry pysyttelin eron jälkeen kotimaassaan, kun taas Madeleine lensi New Yorkiin korjaamaan sydänsurujaan ja tekemään hyväntekeväisyystyötä. New Yorkissa prinsessa kohtasikin brittiläis-amerikkalaisen liikemiehen Chris O’Neillin ja pari julkisti kihlauksensa lokakuussa 2012. Seuraavana kesänä Ruotsissa vietettiin kuninkaallisia häitä, mutta Chris ilmoitti, ettei tahdo kuninkaallista titteliä jatkaakseen normaalisti työskentelyä. Perhe on sittemmin kasvanut kolmella lapsella ja asuu Floridassa.

Myös Harryn elämään astui vuonna 2016 amerikkalainen kaunotar, kun hän rakastui Pukumiehet-sarjasta tuttuun näyttelijään Meghan Markleen. Suhde eteni nopeasti, ja pariskunta kihlautui vuonna 2017. Samoihin aikoihin Markle ilmoitti lopettavansa työnsä Pukumiehissä. Häitä tanssittiin toukokuussa 2018 ja vajaa vuosi myöhemmin syntyi esikoispoika Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Siinä missä Madeleinen ja Chrisin kolmella lapsella Leonorella, Nicolaksella ja Adriennella on vielä prinsessan ja prinssin tittelinsä, ei Archie koskaan sellaista saanutkaan. Myös Madeleinen lasten asema hovissa muuttui viime syksynä, kun kuningas Kaarle Kustaa ilmoitti pienentävänsä kuninkaallista perhettä. Seurauksena Madeleinen ja prinssi Carl Philipin lapset menettivät kuninkaalliset oikeutensa, mutta saivat kuitenkin pitää tittelinsä.

– Muutosta on suunniteltu pitkään. Chrisin ja minun mielestäni on hyvä, että lapsemme saavat nyt enemmän mahdollisuuksia muodostaa elämästään ja tulevaisuudestaan sellaisia kuin he yksityishenkilöinä toivovat, Madeleine kommentoi päätöstä Instagram-tilillään.

Myös Meghan ja Harry asettuivat Yhdysvaltoihin jätettyään brittihovin ja hankkivat hiljattain talon Kaliforniasta. Madeleine ja Chris ovat saaneet viettää huomattavasti yksityisempää elämää kuin Harry ja Meghan, mutta perhe osallistuu silti yhä myös muiden Ruotsin hovin jäsenten rinnalla erilaisiin tapahtumiin ja Madeleine julkaisee säännöllisesti kuvia perheestään myös Instagram-tilillään.

Voguen mukaan hovista poistuttuaan myös Instagram-tilinsä lakkauttanut Sussexin herttuapari voisikin jossain määrin ottaa oppia "kollegoistaan".

Lehti nimittäin huomauttaa kirjoituksessaan, että Madeleine ja Chris ovat onnistuneet satunnaisista edustustehtävistään huolimatta elämään Yhdysvalloissa varsin tavallista elämää. Chris käy yhä töissä, kun taas Madeleine on keskittynyt huolehtimaan perheen lapsista siinä missä monet muutkin kotirouvat.

– Lapsista huolehtiminen käy kokoaikatyöstä, prinsessa on kommentoinut.

Myös herttuatar Meghan näyttää pikkuhiljaa karistaneen brittihovin viimeisetkin rippeet ja on ottanut jalansijaa naisten oikeuksien puolesta puhuvana aktivistina Yhdysvalloissa.

Prinssi Harry sen sijaan tuntuu edelleen etsivän paikkaansa, eikä ole vielä ilmeisesti päättänyt, mitä hän tulee tekemään Kaliforniassa. 

Esimerkiksi Harryn ystäväpiiriin kuuluva tohtori ja luonnonsuojelija Jane Goodall kertoi keväällä antamassaan radiohaastattelussa, että asettuminen uusille kotiseuduille Los Angelesiin ei ole ollut helppoa prinssille.

– En tiedä vielä, kuinka hänen työuransa tulee muodostumaan, mutta olen ollut yhteyksissä häneen. Hänellä on hieman vaikeaa juuri nyt, Goodall paljasti.

Voguessa ennakoidaankin nyt, että vasta uuden polun löytämällä Harry pystyy määrittämään uuden identiteetin kuninkaallisen identiteettinsä tilalle.

Lähde: Vogue

Lue myös:

    Uusimmat