Prinssi Charles saattaa tehdä kuninkaana hätkähdyttävän valinnan – voi evätä pikkuveljeltään Edwardilta asian, jonka prinssi-isä Philip tälle lupasi

2:54
Prinssi Philipin lapset muistelivat isäänsä BBC:n erikoislähetyksessä – kruununprinssi Charles: "Äitini tukemisessa hänen energiansa oli hämmästyttävä"

Prinssi Charles saattaa evätä prinssi Edwardilta Edinburghin herttuan tittelin.

Iso-Britannian kruununprinssi Charles peri edesmenneeltä isältään prinssi Philipiltä tämän tunnetun tittelin Edinburghin herttua tämän kuollessa. Prinssi Philip menehtyi 9. huhtikuuta 99-vuotiaana. 

Kun kuningatar Elisabetista jonain päivänä aika jättää ja Charlesista tulee kuningas, lähtee Edinburghin herttuan titteli jälleen kiertoon. Insiderin mukaan prinssi Philip lupasi henkilökohtaisesti Edinburghin herttuan tittelin nuorimmalle lapselleen prinssi Edwardille, mutta kuninkaallisia läheinen lähde kertoo, ettei Charles kuitenkaan välttämättä anna titteliä pikkuveljelleen. 

Aiemmin on myös uutisoitu laajalti, että prinssi Edward tulisi olemaan seuraava Edinburghin herttua. Lähteet kertovat kuitenkin toista. 

– Se ei tule menemään Edwardille, Charlesin lähipiiristä puhutaan. 

Myös toinen kuninkaallista perhettä läheinen lähde kertoo, ettei Edinburghin herttuan titteli olisi menossa prinssi Edwardille Charlesin toimesta. Clarence Housen mukaan päätöksiä tittelin suhteen ei tehdä ennen kuin Charles on kuningas. 

– Tämän tapaiset jutut ovat spekulaatiota eikä mitään lopullisia päätöksiä ole tehty. Kuningattarelta olisi epäsopivaa sekä epäkunnioittavaa kommentoida vallanvaihtoon liittyviä asioita, ja jatkamme pitkiä perinteitämme sen suhteen, ettemme tee niin, Clarence Housen tiedottaja kertoo. 

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja