Kuningas Charlesilta yllätysveto – lähteiden mukaan 7-vuotias prinsessa Charlotte olisi saamassa äärimmäisen arvovaltaisen tittelin

0:35
Katso videolta: temperamentistaan tunnettu prinsessa Charlotte ei nauti poseeraamisesta

Prinsessa Charlotte saattaa periä edesmenneen prinssi Philipin hallussa pitämän tittelin. 

Kuningatar Elisabetin menehtymisen jälkeen hänen vanhimmasta pojastaan Charlesista tuli välittömästi kuningas ja brittihovissa tittelit menivät muutenkin useiden sen jäsenten osalta uusiksi. Yksi eniten keskustelua herättäneistä titteleistä on kuitenkin ollut vielä jakamatta, ja se on Edinburghin herttuan arvonimi, jota piti edellisen kerran hallussaan Elisabetin niin ikään edesmennyt puoliso prinssi Philip

Pitkään odotettiin, että myöntäisikö Charles arvonimen pikkuveljelleen, Elisabetin lapsikatraan kuopukselle prinssi Edwardille kuningattaren tälle tekemän lupauksen mukaan. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että Charles ei olisi noudattamassa äitinsä tekemää lupausta, vaan aikoisi myöntää tittelin perimysjärjestyksessä tällä hetkellä kolmantena olevalle prinsessa Charlottelle.

– Keskustelut ovat käynnissä, mutta kuninkaan suosima lopputulos olisi, että titteli menisi prinsessa Charlottelle, hovilähde kertoo. 

Lähteiden mukaan tittelin myöntäminen Charlottelle olisi myös tapa osoittaa kunnioitusta edesmennyttä Elisabetia kohtaan, joka myös aikoinaan oli itse Edinburghin herttuatar. 7-vuotiasta Charlottea edellä kruununperimysjärjestyksessä ovat hänen isänsä, Charlesin vanhempi poika prinssi William ja Charlotten isoveli, 9-vuotias prinssi George.

Mikäli Charlottelle todella myönnetään Edinburghin herttuattaren titteli, on se hyvin merkittävää, sillä se on yksi kuninkaallisen perheen korkeimmista arvonimistä.

Prinssi Edward on tällä hetkellä Wessexin sekä Forfarin jaarli. Vaikka Edward on lähteiden mukaan varsin "rento" titteleiden suhteen, olisi Charlesin mahdollinen päätös kuitenkin aiheuttanut kohinaa prinssin perheessä. 

Tietoa tittelin kohtalosta ei ole vielä varmistettu Buckinghamin palatsin toimesta.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja