Herttuatar Catherinen harteille lankeaa jonain päivänä todennäköisesti hyvin latautunut titteli – siirtymä saattaa olla Williamille vaikea: "Varmasti katkeransuloinen hetki"

Kuninkaalliset sädehtivät No Time to Die -elokuvan ensi-illan punaisella matolla 0:59
Herttuatar Catherine sädehti muiden kuninkaallisten rinnalla No Time to Die -elokuvan ensi-illan punaisella matolla

Herttuatar Catherine tulee jonain päivänä olemaan erittäin todennäköisesti Walesin prinsessa.

Kun jonain päivänä aika jättää kuningatar Elisabetista ja monarkki menehtyy, tulee hänen esikoisestaan prinssi Charlesista kuningas. Tämän myötä Charlesilta poistuu Walesin prinssin titteli, joka on Iso-Britannian hallitsijan vanhimman miespuolisen kruununperijän arvonimi.

Walesin prinssin titteli ei automaattisesti siirry perilliseltä seuraavalle, eli Charlesin päätettäväksi jää, myöntääkö hän Walesin prinssin arvonimen pojalleen prinssi Williamille, joka on kruununperimysjärjestyksessä seuraavana. Charlesin odotetaan noudattavan perinnettä ja myöntävän arvonimen pojalleen, mikä puolestaan tekisi Williamin vaimosta herttuatar Catherinesta Walesin prinsessan. 

Tällä hetkellä hyvin vahvasti latautunut Walesin prinsessan titteli on virallisesti Charlesin vaimolla herttuatar Camillalla, joka on kuitenkin päättänyt olla käyttämättä sitä kunnioittaakseen edellistä Walesin prinsessaa: edesmennyttä prinsessa Dianaa, joka oli Charlesin ensimmäinen vaimo ja Williamin sekä prinssi Harryn äiti.

Lähteet kertovat, että herttuatar Catherinen odotetaan olevan seuraava Walesin prinsessa. Arvonimen antaminen uudelle haltijalle tulee kuitenkin todennäköisesti herättämään prinssi Williamin mielessä useita ristiriitaisia tunteita. 

– Se tulee olemaan varmasti katkeransuloinen hetki, lähde kertoo. 

– Tässä on Dianan poika ja hänen vaimonsa, joten jollain tavoilla ympyrä sulkeutuu. Samalla se tulee olemaan myös kipeä muistutus siitä, mitä menetimme. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Useat kuninkaallisasiantuntijat ovat kuitenkin sitä mieltä, että hiljattain 40 vuotta täyttänyt herttuatar Catherine on enemmän kuin valmis astumaan tulevan roolinsa saappaisiin. 

– Kun hän hymyilee, hänen koko kasvonsa hymyilevät ja on selvää, että hän on rakentanut massiivisen itseluottamuksen sekä kuninkaallisena ja julkisuuden henkilönä, että vanhempana. 

Lähde: Marie Claire

Lue myös:

    Uusimmat