Prinssi Edward sai syntymäpäivänään Edinburghin herttuan arvonimen

0:37
Kuninkaalliset seurasivat kuningatar Elisabetin arkun kulkuetta.

Kuningas Charles myönsi veljellensä prinssi Edwardille uuden tittelin.

Buckinghamin palatsi ilmoitti 10. maaliskuuta, että prinssi Edward on nimetty Edinburghin uudeksi herttuaksi 59-vuotissyntymäpäivänään. Kuningas Charlesin myöntämä arvonimi säilyy koko prinssin elinajan, ja Edward osallistuu Charlesin kruunajaisiin toukokuussa saamallaan tittelillä.

Edellinen Edinburghin herttua oli prinssi Philip, joka kuoli vuonna 2021 ja jolle annettiin titteli vuonna 1947 hääpäivänsä aamuna, kun hän meni naimisiin kuningatar Elisabetin, silloisen prinsessan, kanssa. Philipillä arvonimi oli yli 70 vuotta.

Edinburghin uuden herttuan ja herttuatar Sophien odotetaan osallistuvan Edinburghissa 10. maaliskuuta tapahtumaan, joka on järjestetty Ukrainan sodan ensimmäisten vuosipäivän takia.

On annettu ymmärtää, että Philip oli halunnut nuorimman poikansa Edwardin ottavan tittelin, mutta päätös jätettiin kuningas Charlesin käsiin. Kun Yorkin herttua prinssi Andrew ei ole enää työskentelevä kuninkaallinen, niin nuorempi Edward voi näin olla korkeammassa roolissa.

Parlamentti nopeutti viime vuoden lopulla lainmuutosta, jonka mukaan prinssi Edward ja hänen sisarensa prinsessa Anne lisättiin valtion neuvonantajiksi, jotka voivat toimia kuninkaan puolesta, jos hallitsija on sairas tai ulkomailla.

Edinburghin herttuan arvonimi ei ole perinnöllinen, mutta prinssi Edwardin entinen Essexin jaarlin arvonimi menee hänen 15-vuotiaalle pojalleen James Windsorille.

Lähde: BBC

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja