Prinssi Charles paljastaa – prinssi Philipin viimeiset sanat pojalleen olivat yllättävät sekä täynnä mustaa huumoria

Prinssi Philip on kuollut – tällainen hänen elämänsä oli kuningatar Elisabetin rinnalla 2:33
Tällainen oli prinssi Philipin elämä kuningatar Elisabetin rinnalla

Prinssi Charles keskusteli isänsä prinssi Philipin kanssa viimeistä kertaa vain tunteja ennen tämän menehtymistä.

Kuningatar Elisabetin puoliso prinssi Philip menehtyi 9. huhtikuuta vuonna 2021 ollessaan 99-vuotias. Philip tunnettiin suorapuheisuudestaan sekä huumoristaan, joka kuninkaallisen läheisten mukaan ei pettänyt prinssin viimeisinä hetkinäkään. 

Vain muutamaa tuntia ennen menehtymistään Philip keskusteli puhelimessa esikoisensa prinssi Charlesin kanssa. 73-vuotias Charles paljasti isänsä elämää käsittelevässä BBC-dokumentissa, mistä kaksikko puhui tuolloin ja kertoi Philipin osoittaneen vielä tuolloin, että huumori pysyi hänen matkassaan loppuun asti. 

Puhelun aikana Charles ja Philip keskustelivat tämän lähestyvistä 100-vuotissyntymäpäivistä, joita ei koskaan päästy viettämään. Philip olisi täyttänyt 100 vuotta 10. kesäkuuta, mutta hän ei ollut eläessään kovinkaan innoissaan suurista juhlasuunnitelmista.

Charles totesi puhelussa jo hieman huonosti kuulevalle isälleen kovaan ääneen, että kuninkaallisen perheen keskuudessa oli keskusteltu tulevasta juhlasta. 

– Puhumme sinun syntymäpäivästäsi! Ja siitä, pidetäänkö vastaanotto, Charles oli todennut isälleen. 

– No, minun pitäisi olla elossa sitä varten, eikö vain? Philip oli puolestaan vitsaillut pojalleen. 

Dokumentissa Charles kertoi sanoneensa isälleen, että arvasi tämän kommentoivan asiaa juuri näin. Charles totesi niin ikään olevansa iloinen siitä, että vitsikäs hetki jäi viimeiseksi muistoksi hänen isästään. Prinssi Philip menehtyi rauhanomaisesti Windsorin linnassa vain tunteja puhelun jälkeen.

Prinssi Philipin muistotilaisuutta vietettiin 29. maaliskuuta Lontoon Westminster Abbeyssa. Paikalla oli brittihovin kuninkaallisen perheen lisäksi liuta eurooppalaisia kuninkaallisia sekä poliitikkoja. Tilaisuuteen eivät osallistuneet Yhdysvalloissa asuva prinssi Harry ja hänen puolisonsa herttuatar Meghan.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat