Prinssi Charles naimisiin

Walesin prinssi Charles ja Camilla Parker-Bowles vihitään Windsorin linnassa 8. huhtikuuta. Camillasta ei kuitenkaan tule kuningatarta.

Walesin prinssi Charles ja hänen pitkäaikainen kumppaninsa Camilla Parker-Bowles menevät naimisiin 8. huhtikuuta. Hovi on vahvistanut asian. Häät pidetään Windsorin linnassa.

Parker-Bowles, 57, saa vihkimisen myötä arvonimen hänen kuninkaallinen korkeutensa Cornwallin herttuatar.

Camillasta ei kuitenkaan tule Englannin kuningatarta. Kun Charles, 56, kruunataan aikanaan kuninkaaksi, Camillaa kutsutaan prinsessapuolisoksi.

Englannin kuningatar Elisabet II on esittänyt lämpimimmät toivotukset parin yhteiselle tulevaisuudelle. Myös Britannian pääministeri Tony Blair on kommentoinut tietoa hyväksi uutiseksi.

Charles ja Camilla saavat siviilivihkimyksen Canterburyn arkkipiispan johdolla. Hääjuhla tulee olemaan yksityinen ja siihen osallistuu parin perheiden lisäksi vain läheisimpiä ystäviä.

Prinssi Charles erosi prinsessa Dianasta vuonna 1996 eli vuosi ennen kuin Diana menehtyi auto-onnettomuudessa Pariisissa.

Prinssi Charles on liikkunut Camilla Parker-Bowlesin kanssa julkisesti jo jonkin aikaa. Ensimmäisen kerran he tapasivat vuonna 1970.

(MTV3-Reuters-AFP)

(Seitsemän uutiset 10.02.2005)

Lue myös:

    Uusimmat